Paikallisuutiset

Pietarsaaren teollisuushallin tulipalon sammutukseen osallistui 50 palomiestä – Paikalla on meneillään jälkisammutustyöt sekä sammutusraivaus

Kuva: Pentti Höri

Tiina Ojutkangas

Minna Mustonen

Pietarsaaressa paloi teollisuushalli. Pukkisaarentiellä sijaitsevan Teollisuushallin palo aiheutti aamuyöllä ympäristöön runsaasti savua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallissa oli sisällä muun muassa renkaita ja vanteita, korkeat jopa yhdeksään metriin nousevat hyllyrakennelmat hankaloittivat sammutustyötä. Palo on saatu jälkisammutusvaiheeseen ja meneillään ovat jälkisammutustyöt sekä sammutusraivaus.

– Korkeilla hyllyrakennelmilla oli paljon niin kutsuttua palokuormaa ja ne hankaloittivat sammutustyötä. Tulipalon olemme kuitenkin saaneet hallintaan ja vapauttaneet jo väkeämme osittain pois paikalta. Sammutustyöt aloitimme suurella volyymillä, paikalle oli alkuvaiheessa hälytettynä runsaasti väkeä, kertoi päivystävä palomestari Joonas Nuolioja palopaikalta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen noin neljältä perjantaiaamuna. Alkuvaiheessa sammutustöissä paikalla oli pelastusyksiköitä yhdeksältä eri paloasemalta. Tulipalon sammutukseen osallistui viitisenkymmentä palomiestä.

– Varastohalli paloi jo rajusti kun saavuimme paikalle. Tuli ei tuhoa ihan koko teollisuushallia, vaikkakin se on kärsinyt mittavia vahinkoja. Sisätilat ovat kärsineet noki- ja savuvahinkoja, mutta jotakin pystytään pelastamaankin. Parinsadan neliön kokoinen toimistosiipi säilyy palolta, eikä palosta ollut vaaraa lähellä sijaitseville muille teollisuushalleille, sanoi Nuolioja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivystävän palomestarin mukaan jälkisammutustyöt kestävät vielä tunteja.

2000 neliön kokoisen teollisuushallin syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Pelastuslaitos aloittaa syttymissyyn tutkinnan yhdessä poliisin teknisen tutkinnan kanssa vielä aamupäivän aikana.

//Uutista päivitetty kello 6.18 hallin sisältämien renkaiden osalta.//

// Uutista päivitetty 7.00.//

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//Uutista päivitetty klo 10.00 hallin koon osalta //

Täältä löydät lisää aiheesta;

Rautamon vannevarastossa paloi erikoisvanteita

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä