Paikallisuutiset

Pietarsaaren stadion-valitukset hylkyyn: hallinto-oikeus ei löytänyt rakennusluvasta virheitä

Pietarsaareen suunniteltavan jalkapallostadionin rakennusluvasta jätetyt valitukset on hylätty Vaasan hallinto-oikeudessa.

Oy Jeppis Stadion Ab:n puuhaama, Project Liv Arenaksi nimetty jalkapallostadion on pystytettävissä puolitoista vuotta sitten myönnetyn rakennusluvan mukaisesti. Kuva: Havainnekuva

Jeppis Stadionina sekä myöhemmin Project Liv Arenana tunnettu hanke sai rakennusluvan 21. lokakuuta vuonna 2021. Naapurusto jätti luvasta kolme valitusta hallinto-oikeuteen, jolloin hanke tyssäsi paikoilleen.

Valittajien mukaan hanke oli muun muassa liian massiivinen ja tulisi liian lähelle heidän talojaan. Pietarsaaren rakennuslautakunta oli myöntänyt pienen poikkeuksen syystä, että stadion ylitti jonkin verran rakennusalansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan asiassa ei ole tapahtunut väitettyjä menettelyvirheitä. Rakentaminen myös noudattaa kaavan tarkoitusta.

Vähäinen poikkeaminen asemakaavan mukaisesta rakennusalasta ei sen ylityksestä huolimatta ylitä korttelialueelle osoitettua rakennusoikeutta, joten edellytykset poikkeamiselle ovat hallinto-oikeuden mukaan olemassa.

Stadion suunnitellaan rakennettavaksi nykyisen Länsikentän paikalle, Keskuskentän ja uimahallin välittömään läheisyyteen.

Stadionin yleisökapasiteetiksi ottelutapahtumissa on määritelty enintään 3616 henkilöä ja konserttitapahtumissa 7600 henkilöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä