Paikallisuutiset

Pietarsaaren skeittipuiston paikka on Messukentän kupeessa – valtiontukea odotetaan vielä: katso havainnevideo tulevasta!

Skeittipuistolle on nyt keskeinen paikka Masaholmantien varressa, Pietarsaaren Messukentän kulmassa.
Skeittipuistolle on nyt keskeinen paikka Masaholmantien varressa, Pietarsaaren Messukentän kulmassa. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren tekninen lautakunta hyväksyi kaupungin tulevan skeittipuiston sijainniksi alueen Masaholmantien varrelta.

Laitos rakennetaan Messukentän kulmaan, Koivurinteen vanhainkodin sekä Rosenlundin pappilan lähistölle. Ympärillä on jalkapalloseurojen FF Jaron ja FC Unitedin harjoituskenttiä.

Itse rakentamispäätös odottaa vielä hankkeeseen haettua valtionavustusta. Pietarsaaren kaupunki on hakenut valtiolta 40 000 euron tukea. Omaa rahoitusta kaupungilla on varattuna skeittipuistoon 80 000 euron verran.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarjouspyynnön on tarkoitus lähteä tuota pikaa.

– Pyydämme vielä museovirastolta lausuntoa sijaintipaikasta, koska alue kuuluu suojeltuun rakennusympäristöön. Siellä ei sallita mitään korkeampaa rakentamista, mutta skeittipuiston rakennelmien korkeus on enimmillään puolisentoista metriä, joten siitä ei tule kovin silmiinpistävää, kaupungingeodeettiAnders Blomqvist kertoo.

Lautakunta totesi, että skeittipuiston sijainti Masaholmantien varressa on hyvin keskeinen, se on lähellä kouluja ja sinne pääsee hyvin olemassa olevia kevyen liikenteen väyliä pitkin.

– Alueella on tilaa myös esimerkiksi pyörillä ajettavalle pump track -radalle, jos sellainen halutaan joskus rakentaa, lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Skeittipuisto rakennetaan betonista. Se korvaa loppuun kuluneet vanerirakennelmat, jotka ovat olleet alunperin Tupakkamakasiinin pihalla ja nyttemmin Ristikarin koulun läheisyydessä.

Skeittipuiston suunnittelussa on tehty yhteistyötä lajin aktiiviharrastajien kanssa.

Katso havainnevideo Masaholman tulevasta skeittipuistosta!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä