Kulttuuri

Pietarsaaren Schauman-sali avautuu verkossa – artistien keikat striimataan suorina ja maksutta kotikatsomoihin

Tyhjä Schauman-sali todistaa Kajsa Dahlbäckin (oik.), Lise Strandin ja Anna Madsenin ideoimia ja tuottamia nettikonsertteja joka perjantai-ilta toukokuun loppuun asti.
Tyhjä Schauman-sali todistaa Kajsa Dahlbäckin (oik.), Lise Strandin ja Anna Madsenin ideoimia ja tuottamia nettikonsertteja joka perjantai-ilta toukokuun loppuun asti. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren Schauman-sali aloittaa perjantaina 24. huhtikuuta live-lähetykset, joissa alueellisesti tunnetut artistit esiintyvät suorana nettiyleisölle.

Ilman yleisöä musisoitavat, noin tunnin mittaiset keikat näkyvät maksutta Schauman-salin sivuilla perjantaisin klo 20.

Schauman-sali joutui sulkemaan ovensa kaikkien muiden kulttuurilaitosten tavoin viime kuussa koronapandemian vuoksi. Samalla loppuivat muusikoiden ja muiden artistien keikat kuin seinään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kuten moni muukin konserttisali, myös me olemme syvästi pohtineet, miten voisimme ilahduttaa yleisöämme tänä hankalana aikana, Schauman-salin toimitusjohtajaKajsa Dahlbäck sanoo.

Myös artistit ovat surreet esiintymisten ja yleisökontaktin puutetta.

Tukihakemukset säätiöille ja järjestöille tuottivat tulosta. Näin Schauman-sali voi maksaa esiintyjille myös palkkioita, joten striimaukset ovat yleisölle täysin ilmaisia.

– Tavoittelemme sekä meille ennestään tuttua yleisöä että ihan kaikkia globaalisti. Artistit esiintyvät ja puhuvat suoraan kotikatsomoihin, mistä tulee läsnäolon tuntu, vaikka yleisöä ei salissa olekaan, Dahlbäck selvittää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suorien lähetysten toteutuksessa on otettu huomioon poikkeusajan rajoitukset. Lavalla olevien muusikoiden määrä on rajattu enintään kolmeen.

Kuvaajia on kaksi, samoin lähetyksestä vastaavia teknikoita. Salissa voi siis olla enimmillään seitsemän henkilöä, jotka pitävät turvaväleistä huolen.

– Olemme tarkistaneet, että tällaisia tuotantoja on mahdollista tehdä.

Konsertit ovat nähtävissä ainoastaan suorina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esiintyjävalinnassa on noudatettu paitsi musiikillista myös kielellistä monimuotoisuutta.

– Meille on tullut paljon toiveita, että tarjoaisimme myös suomenkieliselle yleisölle heidän identiteetilleen tuttuja esityksiä.

Viidestä live-konsertista kahdessa esiintyjät ovat suomenkielisiä. Viulisti Kreeta-Maria Kentala yhdistää 8. toukokuuta soitossaan kansan- ja barokkimusiikkia. Sopraano Mari Palo ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara esiintyvät 22. toukokuuta.

Toukokuun lopussa nähtävän sarjan päätöskonsertin esiintyjät pidetään vielä yllätyksenä.

Schauman Hall Live -esiintymiset:

24.4. Charlotta Kerbs (laulu), Mikael Svarvar (piano) ja Eva-Lotta Matikainen (kontrabasso)

1.5. Thomas Enroth (piano) ja Helene Nyberg (laulu)

8.5. Kreeta-Maria Kentala (viulu)

15.5. Thomas Enroth (piano), Philip Järvenpää (laulu) ja Thomas Lundin

22.5. Mari Palo (sopraano) ja Niko Kumpuvaara (harmonikka)

29.5. Yllätysvieraat

Kaikki esitykset alkavat klo 20 osoitteessa www.schaumanhall.fi

Konserttisarja toteutetaan seuraavien yhteistyökumppaneiden kanssa ja tuella: Svenska Folkskolans vänner, Svenska Kulturfonden, Pro Allegro ry. ja Frontline Audio

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä