Paikallisuutiset

Pietarsaaren satama sai uuden nosturin

Nyt satamaan saapunut Liebherr LHM 500 satamanosturi pystyy nostamaan 140 tonnin kuorman ja tekee Pietarsaaren satamasta entistä kilpailukykyisemmän
Nyt satamaan saapunut Liebherr LHM 500 satamanosturi pystyy nostamaan 140 tonnin kuorman ja tekee Pietarsaaren satamasta entistä kilpailukykyisemmän Kuva: Pietarsaaren satama

Pietarsaaren sataman uusi nosturi on otettu käyttöön. Sataman toimitusjohtajanJuha Hakalan mukaan investointi parantaa palveluita ja sataman kilpailukykyä.

– Sataman palveluiden parantaminen on osa sataman kehittämisstrategiaa, jonka tavoitteena on lisätä sataman liikennettä. Satamatoimintojen kehittäminen luo asiakkaillemme liiketoimintamahdollisuuksia ja tulee myös synnyttämään uusia työpaikkoja satamaan ja lähiseuduille kerrannaisvaikutuksien kautta, sanoo Hakala.

Satamaan saapunut Liebherr LHM 500 -satamanosturi pystyy nostamaan 140 tonnin kuorman ja tekee Pietarsaaren satamasta entistä kilpailukykyisemmän sekä projektikuormauksen että bulkki- ja konttiliikenteen näkökulmasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren satamassa on ennestään satamaoperaattori Euroports Pietarsaari Oy:n sadan tonnin satamanosturi Gottwald HMK 280 E.

Hakala painottaa sataman kehittämisen kokonaisvaikutuksia.

– Kahden raskaan satamanosturin avulla pystymme nyt entistä paremmin hoitamaan myös erilaisia projektitöitä, kuten tuulivoimaan liittyviä nostotöitä sekä yksittäisiä raskaampia nostoja, Hakala sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä