Paikallisuutiset

Pietarsaaren Sanomat muuttuu kaupunkilehdeksi: suomenkieliset paikallisuutiset jatkossa ilmaiseksi joka postiluukkuun

 – Luovumme vanhasta haikein mielin ja otamme uuden ajan vastaan odottavissa ja positiivisen jännityksen täyttämissä tunnelmissa., päätoimittaja Pentti Höri kuvaa.
 – Luovumme vanhasta haikein mielin ja otamme uuden ajan vastaan odottavissa ja positiivisen jännityksen täyttämissä tunnelmissa., päätoimittaja Pentti Höri kuvaa. Kuva: Pirkko Högkulla

Tilattava paikallislehti Pietarsaaren Sanomat jaetaan tänään 27.1. viimeistä kertaa.

3. helmikuuta 2021 alkaen Pietarsaaren Sanomat ilmestyy kaupunkilehtenä, joka jaetaan ilmaiseksi jokaiseen talouteen Pietarsaaressa ja osassa Luotoa. Ilmestymispäivä on tuttu PS:n lukijoille, eli keskiviikko.

Samalla tähän saakka perjantaisin kaupunkilehtenä jaetun PS Pulssin ilmestyminen lakkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Julkaisija KPK Mediat teki päätöksen uudelleenjärjestelystä viime syksynä. Taustalla on tilattavien lehtien levikin pitkään jatkunut väheneminen ja sitä kautta kannattavuusongelmat.

"Kuluneina  vuosikymmeninä olemme saavuttaneet lukijoiden luottamuksen, ja siitä meillä ei ole aikomusta tinkiä jatkossakaan." Pentti Höri Päätoimittaja

Tältä media-alan yleiseltä kehitykseltä Pietarsaaren Sanomatkaan ei ole voinut välttyä.

– Luovumme vanhasta haikein mielin ja otamme uuden ajan vastaan odottavissa ja positiivisen jännityksen täyttämissä tunnelmissa, päätoimittajaPentti Höri kertoo.

– On syytä iloita siitä, että suomenkielinen ääni ei vaikene Pietarsaaren seudulla, vaan pystymme pitämään tarpeelliseksi koettua perinnettä yllä. Muoto ja konsepti muuttuvat ajan henkeä vastaaviksi, perusperiaatteet eivät katoa mihinkään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren Sanomat jatkaa vastuullisen journalismin tiellä.

– Kuluneina  vuosikymmeninä olemme saavuttaneet lukijoiden luottamuksen, ja siitä meillä ei ole aikomusta tinkiä jatkossakaan. 

– Olen tyytyväinen ja iloinen siitä, että kaikki vanhastaan Pietarsaaren Sanomia ja PS Pulssia tehneet työntekijät jatkavat konsernin palveluksessa. Toki uudelleenjärjestelyjä tulee, ja itse Pietarsaaren Sanomien tekijäresurssit kapenevat jonkin verran. Luotan kuitenkin vahvasti siihen, että kokenut porukka kykenee toimittamaan hyvää sisältöä jatkossa kerran viikossa ilmestyvään lehteen.

Pietarsaaren Sanomien rakenne ja ulkonäkö muuttuvat jossain määrin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osittain muutoksen tarpeen sanelee se, että lehden tekninen taitto siirtyy pois toimituksesta. Tietyllä automaatiolla varmistetaan se, että tekijät voivat keskittyä yhä enemmän sisällön tuottamiseen.

Ilmaiseksi jaettavaksi kaupunkilehdeksi muuttuminen ei ole tekijöille hyppy tuntemattomaan. Nyt Pietarsaaren Sanomiin sulautuvasta PS Pulssista on reilun viiden vuoden kokemus, myönteinen sellainen. PS Pulssin viimeinen numero ilmestyy perjantaina 29. tammikuuta.

– Kaksikielisellä seudulla joka talouteen jaettava suomenkielinen lehti on otettu vastaan todella hyvin, ja siitä on ehtinyt tulla odotettu osa lukijoiden viikoittaista arkea. Se on myös osoittautunut halutuksi ja hyödylliseksi ilmoituskanavaksi seudun toimijoille ja yrityksille. Monine teemoineen ja liitteineen PS Pulssi on tavoittanut kymmeniä tuhansia ihmisiä, ja palaute on ollut erittäin positiivista, Pentti Höri sanoo.

– En näe mitään syytä, etteikö uusi Pietarsaaren Sanomat onnistuisi tällä samalla polulla vähintään yhtä hyvin.

Pietarsaaren Sanomat näki päivänvalon 1980-luvulla

Pietarsaareen perustettiin kaksikin suomenkielistä paikallislehteä 1980-luvun alkupuolella.

Pietarsaari-lehti ja Uutis-Jaakko ilmestyivät yhtä aikaa vuonna 1984, josta Pietarsaaren Sanomien historian lasketaan alkaneen.

Seuraavana vuonna lehdet yhdistyivät ja nimeksi päätettiin lukijakilpailun perusteella Pietarsaaren Sanomat.

Sittemmin lehteä julkaisi pitkään HSS Media. Keskipohjanmaa-konsernin omistukseen PS tuli vuonna 2015.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä