Paikallisuutiset

Pietarsaaren kiinteistöyhtiö haluaa minigolf-tontin – suunnitelmissa kymmeniä senioriasuntoja alueelle

Kiinteistöyhtiön ajatuksena on muodostaa laaja ikäihmisten asuntojen keskittymä, joka ehkä houkuttelisi alueelle palveluntarjoajiakin. Uudet talot tulisivat minigolf-radan paikalle.
Kiinteistöyhtiön ajatuksena on muodostaa laaja ikäihmisten asuntojen keskittymä, joka ehkä houkuttelisi alueelle palveluntarjoajiakin. Uudet talot tulisivat minigolf-radan paikalle. Kuva: Pentti Höri

Pentti Höri

Pietarsaaren kaupungin kiinteistöyhtiö Ebba ehdottaa asemakaavamuutoksia, joilla mahdollistettaisiin kymmenien uusien senioriasuntojen rakentaminen.

Muutoksilla Ebba voisi rakentaa uuden ikäihmisille tarkoitetun kerrostalon tai useampia pienempiä taloja Ebba Brahenpuistikon varteen tontille, jossa nyt sijaitsee minigolfrata. Yhtiö esittää uuteen kaavaan yhteensä 4 000 neliömetriä rakennusoikeutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suunnittelua ei vielä ole aloitettu, mutta olemme kiinnostuneita tontista. Nykyinen asemakaava ei anna mitään mahdollisuuksia tällaiseen rakentamiseen, Kiinteistö Oy Ebban toimitusjohtaja Åsa Björkman kertoo.

Asia tulee esille Pietarsaaren kaupunginhallituksessa ensi tiistaina.

Taustalla on Björkmanin mukaan huomattava tarve uusista senioriasunnoista. Minigolfradan vieressä olevat kaksi Jaakon Lähde -seniorikerrostaloa menevät piakkoin remonttiin. Niiden nyt varastoina oleviin vinttikerroksiin rakennetaan yhteensä kahdeksan uutta asuntoa.

– Hissit menevät vinttiin asti, joten lisäasuntojen rakentaminen on edullista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös tämä toimenpide vaatii asemakaavamuutoksen. Björkmanin mukaan minigolf-tontti on sijainniltaan ihanteellinen kiinteistöyhtiön tarkoituksiin, koska silloin muodostuisi iso senioriasuntojen keskittymä vierekkäisille tonteille.

– Sellainen voisi houkutella jo joitakin palveluntarjoajiakin alueelle.

Mikäli kiinteistöyhtiö Ebban esitys menee läpi, yhtiö lupautuu ostamaan käytöstä poistetun läheisen Pursisalmen koulun yhdellä eurolla ja purkamaan sen.

Asemakaavan muutosta ehdotetaan myös Ebban omistaman, Myllymäellä sijaitsevan entisen De Gamlas Hemin purkamiseksi aikanaan. Myös tälle tontille rakennettaisiin uusia senioriasuntoja. De Gamlas Hemiä vuokrataan nyt Kårkullalle kahden vuoden sopimuksella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä