Paikallisuutiset

Pietarsaaren kaupunki tarjoaa sähköautoja yhteiskäyttöön: tavoitteena palvella autottomia ja pienentää ympäristötaakkaa

Pietarsaaren kaupunki alkaa vuokrata sähköautoja kansalle yhteiskäyttöhengessä.

Kaupunki on omistamansa Pietarsaaren Energia Oy:n kautta hankkinut kaksi täyssähköistä henkilöautoa, jotka ovat arkisin virka-aikaan kaupungin työntekijöiden käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi vuokrata käyttöönsä vapaasti kuka tahansa.

Pietarsaaren kaupungin tiedotteen mukaan autot palvelevat autottomia asukkaita ja esimerkiksi julkisilla kulkuvälineillä tai vaikkapa veneellä kaupunkiin saapuvia matkailijoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupungin sähköiset vuokra-autot ovat iltaisin ja viikonloppuisin asukkaiden yhteiskäytössä. Autojen kotiluola on torin alla. Kuva: Pentti Höri

Kaupungin mukaan yhteiskäyttöauto tuo joustavuutta liikkumiseen - sähköautojen yhteiskäyttö on tapa säästää katutilaa, nostaa autojen käyttöastetta ja sitä kautta pienentää autojen kuluja ja ympäristötaakkaa. Yhteiskäyttöisten sähköautojen avulla Pietarsaaressa on helpompi asua ilman omaa autoa, kaupungilta viestitään.

– Pietarsaaren Energia Oy on hankkinut autot kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten käyttöön. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on tukea vähäpäästöisten liikennemuotojen kehittymistä, kertoo kaupunginjohtaja Anne Ekstrand tiedotteessa.

Ekstrandin mukaan sähköautot ovat myös taloudellinen ratkaisu kaupungille, sillä niiden odotetaan laskevan kaupungin työntekijöiden oman auton työkäytöstä aiheutuvia kustannuksia. Vuokraustoiminnasta saatavat tulot käytetään autojen ylläpitoon.

Varaaminen, vuokraaminen ja ovien avaus ja lukitseminen onnistuvat kännykkäsovelluksella. Yhteiskäyttöautopalvelun tuottaa Omago Oy, joka huolehtii autoista ja vastaa niiden vuokrauksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Auton tuntivuokraushinta on 8 euroa. Vuorokauden voi huristella, tai siis humistella, 60 eurolla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä