Paikallisuutiset

Pietarsaaren kaupunki käynnistämässä yt-neuvotteluja – kohteena koko henkilöstö

Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand ehdottaa koko kaupungin henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen aloittamista kaupungin vahvasti alijäämäisen talousarvion takia. Kuva: Safin Emran

Pietarsaaren kaupunki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut osana kaupungin säästötoimenpiteitä, mikäli ensi maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus hyväksyy kaupunginjohtaja Anne Ekstrandin ehdotuksen.

Neuvottelut koskisivat kaupungin koko henkilöstöä ja ne käynnistyisivät 2. tammikuuta ensi vuonna.

Neuvotteluissa käsiteltäisiin muun muassa toiminnan uudelleenjärjestelyjä talouden tasapainottamiseksi kaupungin talousarvion 2024 ja taloussuunnitelman 2024–2026 mukaisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimenpidelistalla on myös resurssien uudelleenkohdentamistarpeiden ja -mahdollisuuksien kartoittaminen eri yksiköissä.

Eläköitymisen ja vaihtuvuuden hyödyntäminen toiminnan uudelleenjärjestämisellä ja yhdistelemällä tai lakkauttamalla tehtäviä on niin ikään työkalupakissa, kuten myös sisäiset siirrot.

”Yhteistoimintaneuvottelut eivät lähtökohtaisesti koske irtisanomisia, mutta mikäli työmäärä vähentyy merkittävästi ja pysyvästi toiminnan uudelleen järjestelyiden seurauksena, voidaan neuvotteluita laajentaa”, kirjoittaa Ekstrand valmistelussaan.

Asiaa ei ole vielä käsitelty kaupungin yhteistoimintaryhmässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginhallituksen on maanantaina määrä päättää neuvottelujen käynnistämisestä sekä määritellä niiden laajuuden ja säästötavoitteet.

Pietarsaaren kaupunginhallituksen vuoden 2024 talousarvioehdotus on alijäämäinen 1,9 miljoonan euron verran.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä