Paikallisuutiset

Pietarsaaren kaunein rakennus? Osallistu ja äänestä!

Eräs vuonna 1652 perustetun Pietarsaaren vahvuuksista on rakennettu ympäristö. Keskiaikaista rakennuskantaa kaupungista ei juuri löydy, mutta sen sijaan lukuisia esimerkkejä parin-kolmen viime vuosisadan rakennustaiteesta.

Tiiviissä keskustassa ja sen liepeillä on kymmeniä ellei satoja taiten vaalittuja arkkitehtuurin helmiä, jollaisia ei välttämättä monesta saman kokoisesta kaupungista löydy.

Pietarsaaren Sanomien ja PS Pulssin toimituksessa saatiin aikaan pieni väittely siitä, mikä olisikaan kaupungin kaunein rakennus. Koska jokainen esiin nostettu kohde sai noin yhden äänen, päätimme antaa kansan ratkaista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

PS esittelee tässä jutussa kuvin 12 rakennusta eri aikakausilta. Voit äänestää mielestäsi niistä kauneinta – tai ehdottaa jotain aivan muuta kohdetta!

Osallistuminen on helpompaa kuin toimitukselle oli ”finalistien” valinta.

Käy tykkäämässä sivuamme osoitteessawww.facebook.com/pietarsaarensanomat ja äänestä mielestäsi kauneinta rakennusta tykkäämällä sen kuvaaalbumissa.

Voit käydä tutustumassa kisakohteisiin ja äänestää mieleistäsi yksinkertaisesti tykkäämällä kuvaa, yhtä tai vaikka useampaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos tiedät jonkun vielä kauniimman rakennuksen, kerro siitä kommenttikentässä, mahdollisesti jopa kuvan kera. Oman kohteen saamat tykkäykset lasketaan kisassa mukaan!

Päätimme rajata yksinomaan asumiskäytössä olevat omakotitalot ja mökit pois kisasta yksityisyyden suojan nimissä. Asuinkerrostaloilla on yleisempää kaupunkikuvallista merkitystä, joten niitä voi äänestää.

Voit osallistua myös palauttamalla Pietarsaaren Sanomista tai PS Pulssista löytyvän vastauskupongin lehden toimitukseen.

Kilpailu huipentuu Rettig Sport Centerissä 14.–15.4. pidettävillä Rakenna, Sisusta ja Asu -messuilla. PS:n messuosastolla voit vielä äänestää suosikkiasi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tulokset kerrotaan ja Pietarsaaren kaunein rakennus esitellään 18.4. Pietarsaaren Sanomissa ja osoitteessa www.pietarsaarensanomat.fi.

Kaikkien eri tavoin äänestäneiden kesken arvotaan palkinto.

Kuvat on ottanut Mika Hopiavuori.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä