Urheilu

Pietarsaaren Jaro jyräsi helpottavaan voittoon jalkapallon Ykkösessä

Jaron toisen maalin laukonut Thomas Kula palkittiin joukkueensa parhaana.
Jaron toisen maalin laukonut Thomas Kula palkittiin joukkueensa parhaana. Kuva: Jonas Brunnström

Jarno Herranen

Melkoinen mökä raikui Pietarsaaren Keskuskentän pukukoppikäytävällä hetki sen jälkeen, kun Jaron joukkue oli kokoontunut takaisin pukukoppiin 2–0 (1–0) -voittoon päättyneen Klubi 04-pelin jälkeen.

Volyymitaso nousi sen verran korkeaksi, että olisi voinut olettaa punapaitojen voittaneen jotain suurempaakin kuin jalkapallon Ykkösen ottelun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pidimme pienen palaverin ja perinteisen voittohuudon siihen päälle. Olihan mukava tehdä tuo porukkahuuto pitkästä aikaa, Jaron kapteeniThomas Kula huokaisi helpottuneena.

Kulan ja muun joukkueen helpottuneen fiiliksen ymmärtää, sillä viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet Jarossa melkoista myllerrystä. Ukkoa on tullut ja mennyt niin pelaajistossa kuin valmennuksessa.

Viimeisestä kuudesta pelistä Jaron saldona oli yksi tasapeli ja viisi tappiota, ja voiton makuun joukkue oli edellisen kerran päässyt 4. heinäkuuta haettuaan voiton Jyväskylästä.

Ensimmäiset 20 minuuttia HJK:n nuorta reservijoukkuetta vastaan eivät näyttäneet siltä, että Jaro palaisi voittokantaan tälläkään kertaa. Jaron peli oli hermostunutta ja huolimatonta, eivätkä helpotkaan syötöt tahtoneet löytää kohteeseensa. Tai jos löysivät, jäi haltuunottoon runsaasti parantamista.

Kipsi mureni vasta parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Christopher Mandiangu täräytti pallon voimalla Klubi-maalin tolppaan. Maali jäi vielä siinä vaiheessa puuttumaan, mutta ensimmäisen kunnollisen maalipaikan jälkeen Jaron riveissä nähtiin selvä ryhtiliike.

Jaro otti pelin komentoonsa fyysisyydellään. Klubi 04 koostuu lahjakkaista nuorukaisista, joiden parhaat pelivuodet ovat toivottavasti vielä edessä. Nuoruus kuitenkin näkyi armotta väärissä pelillisissä ratkaisuissa sekä varsinkin fyysisyydessä. Nuorten voima ei vain riittänyt Jaro-pelaajia vastaan, joten Jaro voitti kaksinkamppailuita solkenaan.

Ottelun kannalta helsinkiläisten merkittävin kaksinkamppailutappio nähtiin 30. minuutilla. Jaron molemmat maalit syöttänyt Mandiangu lähetti vasurillaan sisäänpäin kiertävän vaparin Klubin boksiin, jossa Felix De Bona voitti kaksinkamppailun puskien kotijoukkueen johtoon.

– Ensimmäinen maali ratkaisi tänään paljon, kun jälleen kerran päästimme erikoistilannemaalin. Siihen asti saimme jotain aikaiseksi, mutta toisella jaksolla pakkamme levisi ihan täysin, KlubinTommi Jäntti summasi osuvasti.

Kotijoukkueen pelurit löysivät rentouden tekemiseen parinkymmenen minuutin jälkeen, mutta kotidebyyttinsä Jaro-valmentajana tehnytNiklas Käcko myönsi valmentajan kohdalla sen kestäneen hieman pidempään.

– En ollut rentoutunut vielä tauollakaan, sillä ensimmäisellä jaksolla meillä oli ongelmia. Toisen jakson peliin olen tosi, tosi tyytyväinen, Käcko selvitti.

Toinen jakso kulki täysin Jaron hallinnassa. Kun Kula laukoi Jaron 2–0-osuman reilun tunnin jälkeen, olivat viimeiset minuutit pelkkää kosmetiikkaa. Jaro olisi voinut kaunistella voittonumerot leveäksi, mutta varsinkin Mandiangun osalta Klubi-maali oli kuin kirottu. Saksalainen laukoi kahdesti tolppaan ja kaksi kertaa Tuomas Pöyhönen venyi hienoon torjuntaan Mandiangun laukauksen edessä.

Voiton myötä Jaro pääsee henkisesti helpommista lähtökohdista lauantain paikallispeliin KPV:n isäntänä. Klubia vastaan Jarolle sattui kaksi suurta virhettä, jollaisiin ei ole varaa KPV-pelissä.

Ensimmäisellä jaksolla Mandiangu ja Anthony Dafaa törmäilivät keskiympyrässä ja törmäily avasi Klubille 4–2-ylivoimahyökkäyksen. Toisella puolikkaalla Kula menetti pallon vaarallisessa paikassa, mutta tälläkään kertaa Klubi ei pystynyt vastahyökkäystään hyödyntämään.

Kumpikaan hyökkäys ei edes päättynyt laukaukseen, vaan PavleMilosavljevic luki tilanteet oikein katkaisten ratkaisevat syötöt.