Paikallisuutiset

Pietarsaaren jalkapallostadionille valittiin rakentaja – Vuokrasopimukselle siunaus kaupunginhallitukselta

Pietarsaaren jalkapallostadion rakennetaan Länsikentän paikalle. Yleisökapasiteetti on noin 3600 katsojaa. Kuva: Arkisto

Oy Jeppis Stadion Ab on valinnut Byggnads Ab Nynäs Rakennus Oy:n Pietarsaaresta Project Liv Arenan rakennusurakoitsijaksi.

– Project Liv Arena on sekä mielenkiintoinen että koko seudulle hyvin tarpeellinen investointi. Paikallisena yrityksenä kiitämme luottamuksesta olla mukana tässä projektissa, sanoo toimitusjohtaja Rune Nynäs tiedotteessa.

– Byggnads Ab Nynäs Rakennus Oy on osoittanut sekä suurta kiinnostusta että vahvaa tahtoa olla mukana projektissa. Innolla tulemme heidän kanssaan tekemään työtä toteuttaa unelma uudesta areenasta Pietarsaaressa, sanoo Oy Jeppis Stadion Ab:n hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme iloisia että paikallinen yritys on mukana projektissa.

Project Liv Arenalla on lainvoimainen rakennuslupa. Jalkapalloareenalle tulee noin 3600 katsojapaikkaa.

Rakennustöiden aloituspäivää Björn Anderssén ei rohkene vielä varmaksi luvata, mutta toivoo sen tulevan vastaan mahdollisimman pikaisesti.

Koko projektin kannalta elintärkeä osa eli Pietarsaaren kaupungin kanssa tehtävä vuokrasopimus kävi juuri poliitikkojen pöydällä. Sopimusehdotuksessa kaupunki sitoutuu maksamaan 320 000 euron vuosivuokraa stadionista sekä vastaamaan lähes kaikista käyttö- ja ylläpitokustannuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupunginhallitus otti kantaa sopimukseen maanantaina 27. toukokuuta. Kaupunginhallitus päätti hyväksyä aiesopimuksen. Marita Salmu jätti eriävän mielipiteen.

Asia etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Valtuusto kokoontuu 10. kesäkuuta.

– Tämä on tärkeä osa kokonaisuutta. Toivottavasti näissä molemmissa foorumeissa sopimus hyväksytään, Björn Anderssén toteaa.

Vuokrataso on tämä, se on tarkasti laskettu eikä siinä ole neuvotteluvaraa.

Paitsi vuokrasopimuksen allekirjoituksia, Jeppis Stadion odottaa vielä pankin kanssa tehtävän rahoitussuunnitelman lukkoonlyöntiä sekä aliurakoitsijoiden valintaa. Näiden molempien on tarkoitus ratketa parin viikon sisällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdalleen, kuokka laitetaan maahan. Tavoitteena on, että se tapahtuisi vielä ennen juhannusta.

Anderssénin mukaan vuokrasopimuksessa kaupungin kanssa ei ole tinkimisen varaa.

– Vuokrataso on tämä, se on tarkasti laskettu eikä siinä ole neuvotteluvaraa.

Maksamallaan vuokralla kaupungin on tarkoitus rahoittaa Jeppis Stadionin pääomakulut.

Syntyykö stadionyhtiölle voittoa?

– Ei, tavoitteenamme ei ole runnoa tätä osakeyhtiötä voitollisena. Tämä on ikään kuin aatteellinen hanke. Jeppis Stadionin omistajat ja perustajat ovat kaupungin jalkapalloseurat FC United, JBK, Jaro Junorit sekä Liga Jaro, Anderssén sanoo.

– Pääasia on, että tämä saadaan rakennettua. Kenenkään osakkeenomistajan ei kannata odottaa mitään osinkoa.

Onko Jeppis Stadionilla työntekijöitä ja maksaako se kenellekään palkkaa?

– Ei oikeastaan. Ainoat jotka ovat saaneet rahaa meiltä, ovat arkkitehti ja rakennussuunnittelija. Muut eivät ole saaneet mitään.

//Juttua on päivitetty 27.5.2024 klo 15.10 Björn Anderssénin haastattelulla.

// Juttua on päivitetty 27.5.2024 klo 21.25, Pietarsaaren kaupunginhallitus on hyväksynyt aiesopimuksen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä