Paikallisuutiset

Pietarsaaren irtolaispapukaijan omistajaa ei ole löytynyt – sijaiskodissa se on kuitenkin turvassa

Omilla teillään liihotellut papukaija saatiin hyväkuntoisena häkkiin Pietarsaaressa pari viikkoa sitten. Yritykset omistajan löytämiseksi eivät ole toistaiseksi onnistuneet.
Omilla teillään liihotellut papukaija saatiin hyväkuntoisena häkkiin Pietarsaaressa pari viikkoa sitten. Yritykset omistajan löytämiseksi eivät ole toistaiseksi onnistuneet. Kuva: Pentti Höri

Suomessa on tavattu viime aikoina useampia omistajiltaan karanneita eksoottisia häkkilintuja. Viime viikonloppuna Helsingissä saatiin kiinni omille teilleen lähtenyt kakadu suuren luokan operaation jälkeen.

Kakadun omistaja oli tiiviisti mukana pyynnissä, mutta Pietarsaaressa parisen viikkoa sitten usean päivän jäljityksen seurauksena pyydystetty kauluskaija odottelee edelleen oikeaa omistajaansa.

Eräs kaijajahdin onnistuneeseen päätökseen saattaneista, Teija Löfholm, kertoo yhden henkilön kyselleen linnun perään. Tuntomerkit eivät kuitenkaan täsmänneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Linnulla on jalassaan rengas, jonka koodeista sen kasvattaja voidaan periaatteessa selvittää.

– Emme vain ole vielä pystyneet lukemaan tietoja. Lintua ei voi käsitellä väkisin, se voi saada siitä sydänkohtauksen, Löfholm kertoo.

Renkaan kooditkaan eivät välttämättä riitä viimeisen omistajan selville saamiseksi.

– Lintuja annetaan paljon kavereille ja kavereiden kavereille. Niitä myös päästetään tahallaan luontoon. Valitettavasti tällaista tapahtuu paljon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oli miten oli, kauluskaija on nyt hyvässä hoitopaikassa, jossa sillä on myös saman lajityypin seuraa.

– Ellei omistajaa löydy, se voi jäädä sijaiskotiinsa, Löfholm sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä