Paikallisuutiset

Pietarsaaren Fanta Sean yrittäjiksi valitut kokkolalaiset vetäytyivät hankkeesta: kaupunki pyrkii sopimukseen leirintäalueesta nyt pietarsaarelaisen yrittäjäryhmän kanssa

Fanta Sea -puistoon rakennetaan kesän aikana uusi huoltorakennus. Tulevan yrittäjän valinnassa tuli mutkia matkaan.
Fanta Sea -puistoon rakennetaan kesän aikana uusi huoltorakennus. Tulevan yrittäjän valinnassa tuli mutkia matkaan. Kuva: Arkisto /Jutta Rauma

Pari viikkoa sitten pietarsaarelaisen Fanta Sean leirintäalueyrittäjiksi valitut kokkolalaisetNiko Biskop jaJohanna Witick vetäytyvät hankkeesta. He ovat ilmoittaneet asiasta Pietarsaaren tekniselle virastolle, jonka kanssa kävivät yhteistyö- ja alueen vuokrasopimusneuvotteluja.

– Suurin syy tähän on se, että päätökset venyivät näin pitkälle. Odottelimme niitä jo viime vuoden puolella. Ehdimme tällä välin käynnistää uusia bisneksiä. Toinen syy on, että koska huoltorakennuksen valmistuminen menisi myöhäiseen syksyyn, alueelle sijoittamamme pääoma alkaisi tuottamaan vasta ensi vuoden kesällä. Se on liian pitkä aika sitouttaa pääomaa, Niko Biskop avaa luopumispäätöksen taustoja.

Tekninen virasto jatkaa nyt neuvotteluja kaupungin järjestämässä tarjouskilpailussa toiseksi tulleen kiinteistöyhtiö Kvarnenin kanssa. Perheyrityksen vastuuhenkilöAnders Sandlin vahvistaa, että yhteistyösopimuksesta tullaan neuvottelemaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mikään ei tietenkään ole varmaa, ennen kuin sopimus on allekirjoitettu. Tarjouksessani on mukana muutama yhteistyökumppani, jotka kuuluvat tähän visioon tulevasta toiminnasta alueella, Sandlin kertoo.

Konseptiin kuuluu muun muassa tennis- ja padelkenttien rakentaminen ja camping-alueen vahvistaminen.

– Sinnehän on tulossa uusi huoltorakennus. Omaan visiooni kuuluvat lisäksi mökkivaunut, eli pyörillä olevat siirrettävät mökit, vesikootteri- ja kanoottivuokraus. Mahdollisesti myös sauna, josta käsin voi talvisin käydä avantouinnilla.

Anders Sandlinin mukaan tarkoitus on kehittää Fanta Sean alueelle toimintoja, jotka palvelevat sekä matkailua että paikallisia asukkaita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neuvottelut on tarkoitus saada valmiiksi seuraavaan teknisen lautakunnan kokoukseen, joka pidetään 23. helmikuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä