Paikallisuutiset

Pietarsaaren ensimmäinen omatoimikirjasto avataan tammikuussa

Pietarsaaren ensimmäinen omatoimikirjasto avaa ovensa tammikuussa.  Kirjastotoimenjohtaja Leif Storbjörk päättää tarkemmasta avausajankohdasta sitten lähempänä, mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.
Pietarsaaren ensimmäinen omatoimikirjasto avaa ovensa tammikuussa. Kirjastotoimenjohtaja Leif Storbjörk päättää tarkemmasta avausajankohdasta sitten lähempänä, mahdolliset koronarajoitukset huomioiden. Kuva: Arkisto

Pietarsaaren kirjaston ensimmäinen omatoimikirjasto avataan tammikuussa 2021. Kirjaston lehtilukusalissa toteutuvan omatoimikirjaston tarkemmasta avausajankohdasta päättää kirjastotoimenjohtaja mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.

Pietarsaaren uudessa omatoimikirjastossa noudatetaan samoja omatoimikirjaston käyttösääntöjä kuin Kokkolan kaupunginkirjasto tällä hetkellä. Lehtisalia on mahdollista käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. Omatoimikirjasto on avoinna arkisin kello 8–10 sekä viikonloppuina ja arkipyhinä kello 8-18.

Omatoimikirjaston käyttöä varten asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin. Lisäksi asiakkaan tulee allekirjoittaa kirjastossa käyttöoikeushakemus. Alle 18-vuotiaat pääsevät kirjautumaan omatoimikirjastoon omalla kirjastokortilla, mikäli huoltaja antaa siihen luvan ja allekirjoittaa käyttöoikeushakemuksen kirjastossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omatoimikirjasto toimii siten, että kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen PIN-koodinsa. Omatoimikirjastossa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea.

Kirjastossa on tallentavat kamerat.

Asiakaspalveluajat pysyvät entisinä. Henkilökohtaista asiakaspalvelua saa entiseen tapaan maanantaista torstaihin kello 10-20, perjantaisin kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-14. Tällöin henkilökunta on paikalla ja opastaa myös omatoimikirjaston käytössä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä