Paikallisuutiset

Pietarsaaren alijäämä kasvaa suunnitellusta – verotulot jäävät toiveista 3 miljoonan verran

Ristikarin tyhjän koulukiinteistön vesivahinko maksoi Pietarsaaren kaupungille 300 000 euroa ylimääräistä. Silti se on vain rikka rokassa kaupungin kuluvalle vuodelle kehittymässä olevassa alijäämässä.
Ristikarin tyhjän koulukiinteistön vesivahinko maksoi Pietarsaaren kaupungille 300 000 euroa ylimääräistä. Silti se on vain rikka rokassa kaupungin kuluvalle vuodelle kehittymässä olevassa alijäämässä. Kuva: Pirkko Högkulla

Kaupungin osavuosiraportti ennakoi yli 7 miljoonan euron alijäämää kuluvalle vuodelle.

Talousarvion mukaan kaupungin toimintakulut olisivat tänä vuonna 280,7 miljoonaa euroa, mutta osavuosiraportin mukaan ne nousevat 282,5 miljoonaan euroon.

Samalla verotuloja näyttää kertyvän 3 miljoonaa euroa vähemmän kuin budjetissa ennakoitu 82,5 miljoonaa euroa. Verotulot ovat kuitenkin miljoona euroa suuremmat kuin viime vuoden tilinpäätöksessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sosiaali- ja terveydenhuoltokulut ylittävät budjetin 1,1 miljoonalla eurolla. Kaupungin toimintatuotot jäävät 1,3 miljoonaa budjetoitua pienemmiksi

Tuloksen suuri alijäämä johtuu suureksi osaksi pidätetyistä veromaksuista sekä sosiaali- ja terveydenhuoltokustannusten arvioidusta ylityksestä, suuruudeltaan 1,1 miljoonaa euroa.

Ristikarin vesivahinko ja Oxhamnin koulun täydentävät tilat ovat vaatineet budjetoitua enemmän rahoitusta. Kaupungin vuoden 2019 budjetoitu alijäämä on -1,99 miljoonaa euroa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä