Paikallisuutiset

Pietarsaaren abit päättivät selviytyä – kova koronakoitos on nyt heidän osaltaan takana: "Juhliminen on todella tärkeää"

Puolisen vuotta ehtivät tämän 2022 vuosimallin abit käydä lukiota normaalisti aloittaessaan koulun Pietarsaaressa.

Sen jälkeen opiskelu on ollut yhtä koronarajoituksiin sopeutumista. Oikeastaan viimeiset viikot kevään kirjoituksiin valmistauduttaessa ovat seuraavat normaalimeininkiä vastaavat ajat koko touhusta – kokelaat opiskelevat kotonaan, kuten on tehty muutenkin maailman sivu.

– Sanotaan nyt että toimin karkkivastaavana. Sitä on 72 kiloa, toivottavasti saadaan kaikki nakeltua, laatikoita kantanutMatias Sandberg tuumi ja selvitti, että määräksi valikoitui juuri tämä, koska vähempää ei käynyt tilaaminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Noh, makeaa lähti matkaan sattumoisin tasan kaksi kiloa abia kohti. Pietarsaaren lukiossa heitä oli tänä vuonna 36.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Sandberg sekäEnni Hietamäki olivat monen muun tavoin satsanneet pukeutumiseen hieman vähemmän mielikuvitusta tällä kertaa. Juhlamieli oli toki korkealla.

– Korona on kyllä vienyt meiltä paljon, mutta rehtorimme avulla olemme saaneet järjestettyä kaikki kuitenkin lopulta. Tämä juhliminen on todella tärkeää, tätä olemme kolme vuotta odottaneet, Hietamäki tuumi noustessaan muiden mukana kuorma-auton lavalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sitä ennen suomenkielisen lukion abit olivat vetäneet ohjelmaa mahdollisimman koronaturvallisesti.

– Näytimme abivideon ja järjestimme pari leikkiä kahdessa osassa, aloittaville ja jatkaville erikseen, Enni Hietamäki kertoi.

Perinteen mukaisesti Jakobstads gymnasiumin abit juhlivat samaan aikaan, ja myös klo 14 startannut autoparaati oli yhteinen. Tänä vuonna päädyttiin kiertämään Pietarsaaren keskustan katuja, eikä alakouluilla poikettu normaalivuosien tapaan.

Vanhojen tanssit on Pietarsaaressa päätetty siirtää huhtikuun lopulle jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä