Paikallisuutiset

Pietarsaarelaismiehelle tuomio kirveellä uhkaamisesta

Tapio Lehtinen

PIETARSAARI

Pietarsaaren käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1948 syntyneen pietarsaarelaismiehen törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä vuoden ehdolliseen vankeuteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Välikohtaus tapahtui kesäkuussa 2015.

Käräjäoikeuden mukaan mies tarttui yöllä kirveeseen ja soitti naapurihuoneiston ovikelloa. Naapurihuoneistossa vieraillut mies avasi oven ja palasi takaisin olohuoneeseen vilkaisematta taakseen.

Hän luuli, että asunnon omistaja oli palaamassa takaisin kotiinsa.

Olohuoneessa hän huomasi, että takana onkin yläkerrassa asuva mies, jolla oli kirves mukanaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mies hyppäsi sohvapöydän taakse suojaan. Kirveenisku osui sohvapöytään.

Samalla hän painoi puhelimensa näytössä olevaa hätäkeskusnappia. Lopuksi lyöjä otti kirveensä ja poistui vapaaehtoisesti asunnosta.

Syytetty kiisti käyneensä naapurin asunnossa.

Oman kertomuksensa mukaan hän ei edes omista kirvestä. Hän syytti talon asukkaita öisestä metelöinnistä ja tupakan myymisestä alaikäisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Syytetyn mukaan kaikki talon alkuperäiset asukkaat ovat häirinnän takia muuttaneet pois talosta. Hän on usein valittanut asiasta, mutta nuoret vastaavat vain hävyttömyyksillä.

Käräjäoikeus piti asianomistajan kertomusta johdonmukaisena ja luotettavana. Hätäkeskuspuhelun aikana on tallennettu vihaisesti puhuvan miehen ääni, joka esittää tappouhkauksia.

Keskusrikospoliisin tutkimusten mukaan ääni kuuluu syytetylle.

Käräjäoikeuden arvioitavaksi jäi, onko syytetyn tarkoituksena ollut asianomistajan vahingoittaminen vai pelkästään uhkauksien tehostaminen.

Se, että hän löi kirveellä vain kerran, puhui jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta. Epäselväksi jäi, kuinka läheltä kirves oli liipannut.

Käräjäoikeus katsoi, että joka tapauksessa hän oli lyödessään suhtautunut välinpitämättömäksi siihen mahdollisuuteen, että se lyönti olisi osunut.

Käräjäoikeus on aikaisemmin yrittänyt saada miehen syytteeseen, mutta häntä ei ole tavoitettu. Hänet on vangittu poissaolevana. Mies tavoitettiin Saksasta kuukausi sitten.

Vuoden ehdollisen vankeuden lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan kahdelle asianomistajalle yhteensä 2 000 euron kärsimyskorvaukset, sekä maksamaan heidän oikeudenkäyntikulunsa.

Hän joutuu myös korvaamaan irtaimistoon syntyneet vahingot.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä