Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen sai kaksi tuomiota samana päivänä – Oli osallisena sekä puukotuksessa että väkivaltaisessa ryöstössä maaliskuussa

Kannuslainen noin 40-vuotias mies tuomittiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa Kokkolassa vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.
Kannuslainen noin 40-vuotias mies tuomittiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa Kokkolassa vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Kuva: Jukka Lehojärvi

Pohjanmaan käräjäoikeudella on ollut käsiteltävänä kaksi erillistä rikosta, joissa on ollut sama tekijä osallisena. Molemmat rikokset ovat tapahtuneet Pietarsaaressa.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa kärhämöineet pietarsaarelaisnaiset ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä syytetty vuonna 1977 syntynyt nainen määrättiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus katsoi, että tapon yritys oli tapahtunut pahoinpitelynä hätävarjelun liioitteluna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2000 syntyneen naisen vankeusrangaistus on viiden kuukauden mittainen. Häntä syytettiin vahingonteosta, kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Tapahtumaketju sai alkunsa naisten välisestä riidasta. Välienselvittely muuttui väkivaltaiseksi ja päättyi puukotukseen. Vanhempi epäilty viilsi nuoremman epäillyn kasvoihin 10 sentin pituisen haavan.

Syyttäjä vaati vanhemmalle naiselle vähintään kolmen vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Väkivaltaan aloitteelliselle nuoremmalle naiselle syyttäjä vaati kuuden kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Viikko ennen puukotusta Pietarsaaressa tapahtui väkivaltainen ryöstö. Ryöstön epäillyistä toinen tekijä oli osallisena myös puukotuksessa. Hän on vuonna 1977 syntynyt pietarsaarelainen nainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nainen sai kymmenen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja pahoinpitelystä.

Toinen ryöstöön osallistunut oli vuonna 1997 syntynyt pietarsaarelainen mies. Hän oli saanut aiemmin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tuoreen rikoksen myötä hänet passitetaan Vaasan vankilaan suorittamaan kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lisäksi vastaajat velvoitetaan maksamaan rikoksen uhrille kaikkiaan 3 000 euroa.

Tekijät tunkeutuivat miehen asuntoon. He väittivät asukkaan varastaneen tavaroita toiselta tekijältä ja ryhtyivät pahoinpitelemään asukasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tekijät muun muassa löivät ja potkivat asukasta. Tämä sai useita naarmuja, haavoja ja mustelmia.

Lisäksi tekijät rikkoivat asukkaan tavaroita ja veivät hänen omaisuuttaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

//4.6. kello 19.18 Muokattu otsikkoa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä