Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen pariskunta törmäsi lenkillään surkeaan näkyyn: "Lammen pinnalla kellui sadoittain kuolleita kaloja"

25 vuoden ajan samoissa maisemissa ulkoillutTeija Vähäsöyrinki kertoo, ettei ole koskaan aikaisemmin törmännyt vastaavaan näkymään, joka tuli vastaan tällä viikolla, helmikuisena tiistaina.

– Olihan se melkoinen järkytys, kun tulimme tutuille lenkkipoluille soramontuille ja niistä yhden pinnalla kellui sadoittain kuolleita kaloja. Enimmäkseen ne olivat särkiä, mutta näin joukossa myös ainakin yhden hauen.

Teija Vähäsöyringin mies Jarkko Vähäsöyrinki oli heti ilmoittanut pietarsaarelaispariskunnan havainnosta ympäristöviranomaiselle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vähäsöyringit käyvät usein lenkittämässä koiriaan Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn välisen maantien varrella sijaitsevilla soramontuilla.

Jo aiemmin helmikuun alussa he olivat kiinnittäneet huomiota veden pinnalla parveilleisiin pikkukaloihin.

–  Päättelimme, että happea ne ovat siihen tulleet haukkaamaan. Ihmettelimme siinä vaiheessa lähinnä sitä, kun niitä näytti olevan niin paljon.

Sandåseniksi kutsutulla alueella on kymmenkunta suurehkoa, jo kauan sitten veden valloittamaa soramonttua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tiesimme kyllä sen, että näissä vesissä on kaloja. Näemme talvisaikaan täällä usein esimerkiksi pilkkijöitä.

Vähäsöyringin pariskunta käy soramontuilla melko säännöllisesti ulkoiluttamassa koiriaan ja ulkoilemassa samalla itsekin - etenkin tähän aikaan vuodesta.

Kesällä soramontuilla ei Vähäsöyringin mukaan viitsi koirien kanssa paljon liikkua, sillä alueella on paljon käärmeitä.

– Mutta jo loppukesästä kiinnitimme huomiota siihen, etteivät vesilinnutkaan viihtyneet juuri tällä kyseisellä montulla samalla lailla kuin muilla. Sen vesi oli pysähtynyttä ja sellaisen epäluonnollisen sinivihreää, aivan erilaista kuin Sandåsenin muissa soramontuissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä