Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen pariskunta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla ja epätietoisuus jatkuu: Aamupalan jälkeen syötäväksi on saatu vain vettä ja sämpylä

"Monet ihmiset tulivat aamupalalle hengityssuojaimet kasvoilla", kertoi Lena Smeds-Furu tiistaina päivällä.

Näkymä Peter Furun ja Lena Smeds-Furun hotelli-ikkunasta koronaviruksen eristämästä hotellista.
Näkymä Peter Furun ja Lena Smeds-Furun hotelli-ikkunasta koronaviruksen eristämästä hotellista. Kuva: Lena Smeds-Furu

Reilu kaksikymmentä suomalaimatkailijaa joutui karanteeniin Teneriffalla Costa Adeje Palace -hotellissa, heidän joukossaan pietarsaarelaisetPeter Furu jaLena Smeds-Furu.

Hotelli asetettiin karanteeniin sen jälkeen, kun hotellissa majoittuneella italialaisella turistilla havaittiin koronavirustartunta.

– Tänä aamuna löysimme huoneen ovelta paperilapun, jossa kerrottiin hotellin sulkemisesta ja määrättiin asukkaat pysymään huoneissaan, sanoo puhelimitse Teneriffalta tavoitettu Smeds-Furu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän soitti välittömästi hotellin vastaanottoon, josta kerrottiin, että hotellissa on ilmennyt sairastapaus ja terveysviranomaiset tutkivat tapausta.

– Tiedämme tilanteesta todella vähän. Kaikki seuraavat uutisia netistä. Emme ole saaneet paikallisilta terveysviranomaisilta vahvistusta sairastapauksesta, sanoo Smeds-Furu.

Asukkaille annettiin lupa poistua huoneistaan aamupalalle ja sallittiin ulkona kulkeminen, kunhan he pystyvät hotellialueella. Hotellialueen portit on lukittu ja poliisit vahtivat portteja.

– Monet ihmiset tulivat aamupalalle hengityssuojaimet kasvoilla. Nyt tuntuu siltä, että ihmiset alkavat rentoutua. Ei tässä voi paljon muuta tehdä kuin odottaa, sanoo Smeds-Furu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Illalla tilanne Costa Adeje Palace -hotellissa oli edelleen epätietoinen. Hotellin puolesta ainakaan omatoimimatkaajia ei oltu informoitu tapauksesta mitenkään.

STT:n haastatteleman Aurinkomatkojen viestintävastaavaMari Kanervan mukaan, eristyksissä olevien suomalaisten matkailijoiden karanteeni kestää kaksi viikkoa.

Aamun jälkeen hotellin baarit ja ravintolat on suljettu eivätkä asukkaat ole saaneet kunnon ruokaa.

– Nyt pitää jälleen pysyä huoneissa. Äskettäin huoneeseen tuotiin vettä ja sämpylöitä, Lena Smeds-Furu kertoo tilanteesta iltaseitsemältä Suomen aikaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Smeds-Furu on huolissaan lapsiperheiden ja vanhusten pärjäämisestä hotellissa, jos ruokahuolto ei parane.

– Nyt ei voi kuin nauraa, mutta voisivathan asiat paremminkin olla.

Furut saapuivat Teneriffalle viime torstaina. Lomamatkan ensimmäinen koettelemus oli raju hiekkamyrsky, jonka takia heidän piti pysyä sisätiloissa.

Heidän on määrä palata Suomeen lauantaina. Smeds-Furun mukaan vielä on liian aikaista pohtia kotiinpaluuta. Heillä ei ole tarkkaa tietoa karanteenin kestosta.

– Toivottavasti pääsemme maanantaiksi töihin. Meidän pitäisi torstaina vaihtaa hotellia, mutta vielä ei ole tietoa, miten vaihdon kanssa käy, hän pohtii.

Tuhannen ihmisen hotellissa on tiettävästi kaksikymmentä suomalaista, mutta Furut eivät ole tavanneet muita suomalaisia. He varasivat matkan omatoimisesti, ei matkatoimiston kautta.

Hotellissa on suomalaismatkaajia Aurinkomatkojen ja TUI:n kautta.

//uutista täydennetty 25.2. klo 19.52 Aurinkomatkojen kertomalla karenssin pituudella ja tilanteen kehittymisestä iltaan mennessä//

Lue myös:Koronavirus on paitsi inhimillinen tragedia myös iso uhka maailmantaloudelle – Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun mielestä viruksen leviäminen Kiinan ulkopuolelle on ratkaiseva kysymys

Korona leviää maailmalla, mikä näkyy yhteydenottoina Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa: "Huomattavasti todennäköisempää tähän aikaan vuodesta on saada RSV-virus", rauhoittelee Soiten infektioylilääkäri

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä