Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen palomies Conny Kurula lentää, kuvaa ja laulaa taustat omille videoilleen: "Kaikki sai alkunsa siitä, kun lauloin suihkussa"

Conny Kurula lentää moottoroidulla varjoliitimellä Lohtajan Ohtakarin maisemissa. YouTubesta löytyy noin 140 Kurulan kuvaamaa lentovideota.
Conny Kurula lentää moottoroidulla varjoliitimellä Lohtajan Ohtakarin maisemissa. YouTubesta löytyy noin 140 Kurulan kuvaamaa lentovideota. Kuva: Tapio Lehtinen

PIETARSAARI

Onko paha paikka?– Olen juuri autotallissani aloittamassa äänitystä. Tämä on kai jonkinlaista koronaterapiaa.

Harrastat lentämistä moottoroidulla varjoliitimellä ja kuvaat lentovideoita yläilmoista. Miten löysit näiden harrastusten pariin?– Ensiksi löysin moottorivarjoliidon pariin vuonna 2014. Sitten aloin kuvaamaan videoklippejä samanaikaisesti. Laitoin videoklipit Facebookin Jeppis-ryhmään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

YouTubesta löytyy noin 140 lentovideota, jotka olet kuvannut Pietarsaaren seudulla ja Keski-Pohjanmaalla. Jossakin vaiheessa aloit laulaa taustamusiikin omille lentovideoillesi. Milloin tämä tapahtui?– Noin vuosi sitten. Aluksi tein tulkintoja Elviksen kappaleista. En pyrkinyt imitoimaan Elvistä vaan pikemminkin tekemään omia tulkintojani hänen kappaleistaan.

Aluksi tein tulkintoja Elviksen kappaleista. En pyrkinyt imitoimaan Elvistä. Lentävä palomies Conny Kurula

– Videoista tuli varsin suosittuja. Yksi asia johti toiseen. Pikkujouluaikana minua pyydettiin esiintymään tilaisuuksiin ja juhliin, sekä tulemaan mukaan kuoroihin. Kuoroihin en ole lähtenyt mukaan ainakaan vielä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Toisin sanoen olet laulajana laskeutunut yläilmoista maan pinnalle?– Näin on tapahtunut. Tänä keväänä minulla olisi ollut konsertti Pedersören työväenopiston orkesterin kanssa, mutta se peruuntui koronan takia. Nyt laulan myös muiden kuin Elviksen kappaleita.

Minkälainen tausta sinulla on laulajana?­– Soitin nuorena vetopasuunaa Pietarsaaren Nuoriso-orkesterissa, mutta laulamista en ole harrastanut koskaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikki alkoi siitä, kun aloin laulaa suihkussa. Vaimoni ehdotuksesta menin laulutunneille kaksi vuotta sitten.

Mitä Elvis merkitsee sinulle?– Elvis on aina merkinnyt minulle kuningasta. Pidän eniten Elviksen 1970-luvun balladeista. Elviksen viimeinen konsertti vuodelta 1977 oli upea. Se äänitettiin vain kaksi kuukautta ennen hänen kuolemaansa. Hän oli siinä vaiheessa fyysisesti heikossa hapessa, mutta konsertti oli loistava. Suosikkikappaleeni on Unchained Melody.

Harmittaako sinua se, että löysit laulamisen pariin 55-vuotiaana, eikä esimerkiksi 40 vuotta sitten?– Se on hieman kaksipiippuinen juttu. Suomessa on vaikea menestyä taloudellisesti laulajana, joten palomiehenä on ihan hyvä olla.

Kurulalentää Luodon Bosundissa helmikuussa 2020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä videoklipissä onilmakuvaa Uudenkaarlepyyn Hällgrundetin yläpuolelta.

Kurula on tehnytkoronaversion Elviksen BurningLove-kappaleesta.

Kuka

Conny Kurula

Ikä: 56 vuotta

Asuu Pietarsaaressa, perheeseen kuuluu vaimo ja aikuinen tytär.

Ammatti: Palomies Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksella.

Harrastaa moottoroitua varjoliitoa, kuvaamista ja laulamista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä