Kulttuuri

Pietarsaarelainen kirjailija Ellen Strömberg on yksi tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista – Ehdolla myös Ruotsin arvostetuimpaan kirjallisuuspalkintoon

Ellen Strömberg.
Ellen Strömberg. Kuva: Jennifer Granqvist

Pietarsaarelaisen kirjailijaEllen Strömbergin nuortenromaani Vi ska ju bara cykla förbi – Mehän vaan pyöräillään siitä ohi on yksi tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista. Teoksen on suomentanut Eva Laakso.

Kirja kertoo ysiluokkalaisista Mandasta ja Malinista, jotka asuvat pienessä kylässä, jossa ei tapahdu juuri mitään. Parivaljakkoa kutsutaan pyöräilijöiksi, koska he niin usein pyöräilevät ympäriinsä jotakin jännää etsien.

Finlandia-säätiön valintalautakunnan mielestä Strömbergin teos on uskottava nuortenromaani, joka näyttää "miltä tuntuu haluta valtavan paljon, vaikkei ole aivan varma, mitä haluaa".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ellen Strömberg on valittu ehdolle myös Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon, August-palkinnon saajaksi. Sen tulos ratkeaa 28. marraskuuta, Finlandia-palkinto taas jaetaan 30. marraskuuta.

Muut ehdokkaat tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoon ovat Myrornas rekordbok / Muurahaisten ennätyskirja: Katja Bargum, kuvitus Jenny Lucander (Förlaget / Teos), Giraffens hjärta är ovanligt stort / Kirahvin sydän on tavattoman suuri: Sofia Chanfreau, kuvitus Amanda Chanfreau (Schildts & Söderströms / S&S), Valpuri ja vaarallinen aamupuuro: Saara Kekäläinen, kuvitus Reetta Niemensivu (Tammi), Mustan Kuun majatalo: Reetta Niemelä, kuvitus Katri Kirkkopelto (Lasten Keskus) sekä Pudonneet: Marisha Rasi-Koskinen (WSOY).

Voittajan valitsee näyttelijä, juontaja, luokanopettaja Ernest Lawson. Palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä