Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen Anna-Maja Henriksson on Suomen pisimpään toiminut oikeusministeri: “Tuntuu aika epätodelliselta”

Sunnuntaina 4. kesäkuuta Anna-Maja Henriksson on ollut oikeusministerinä 2898 päivää.

Näillä luvuilla pietarsaarelainen Anna-Maja Henriksson (r.) on siis Suomen pisimpään toiminut oikeusministeri.

– Tuntuu aika epätodelliselta, että olen nyt Suomen pitkäaikaisin oikeusministeri. Olen hyvin kiitollinen tästä luottamuksesta. Oikeusvaltion, demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaminen niin täällä Suomessa kuin EU:n neuvottelupöydissä on aina ollut minulle tärkeää.

Anna-Maja Henriksson. Kuva: Markku Jokela

Henriksson arvioi, että hänen edistämistään uudistuksista tärkein on seksuaalirikoslain kokonaisuudistus, joka tuli voimaan 1. tammikuuta 2023.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henrikssonin mielestä mitään ei pidä koskaan pitää itsestäänselvyytenä. Hän toteaa, että asioiden eteen pitää aktiivisesti tehdä työtä ja puolustaa kaikkien yhdenvertaisuutta, oikeutta yhdenvertaiseen kohteluun ja oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

- Tärkeintä Suomen oikeudenhoidossa on jatkaa työtä sen eteen, että käsittelyajat tuomioistuimissamme lyhenevät, että ihmiset saavat tehokasta oikeusturvaa ja että rikoksen uhrien asemaa parannetaan, Henriksson sanoo.

Henriksson on toiminut koko ministeriytensä aikana oikeusministerinä.

Ensimmäisen kerran hänet nimitettiin oikeusministeriksi Kataisen hallituksessa vuonna 2011. Stubbin hallituksessa vuonna 2014 hän jatkoi oikeusministerinä. Vuonna 2019 Henriksson nimitettiin jälleen oikeusministeriksi Rinteen hallituksessa ja hän jatkoi samassa tehtävässä Marinin hallituksessa samana vuonna.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä