Paikallisuutiset

Pietarsaareen rakennettavan kielikylpykoulun ulkoseinä ruostuu rempseästi – ja niin sen pitääkin

Pietarsaaren kielikylpykoulun rakennustyömaan ohi kulkeneet ovat viime aikoina saattaneet hieraista silmiään. Ruoste näyttää raiskaavan ulkoseinän suuria levypintoja mielin määrin.

ArkkitehtiHilkka Maija Antila rakennuksen suunnittelusta vastaavasta NAC Arkkitehdit Oy:stä rauhoittelee, että juuri näin kuuluukin tapahtua.

– Ulkoseinäkasetit ovat säänkestävää corten-terästä, joka saavuttaa lopullisen himmeän värinsä noin kahdessa vuodessa. Tämä on äärettömän helppohoitoinen ja kestävä materiaali.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Corten-teräksen ruostuessa ei Antilan mukaan synny käytännössä lainkaan korroosiohävikkiä. Toisin sanoen ruostuminen ei heikennä tai huononna seinää millään tavalla.

Kielikylpykoulu on NAC Arkkitehtien ensimmäinen hanke, jossa corten-terästä hyödynnetään näin suuressa mittakaavassa.

– Joissain kohteissa meillä on sitä ollut pienemmissä määrin.

Antila taustoittaa, että corten-terästä on käytetty suurissa julkisivuhankkeissa pohjalaismaakunnissakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Seinäjoen kampusalueen julkisivun voisi ottaa esimerkiksi.

Antila alleviivaa, että kyseessä on 1960-luvulta saakka rakennuksissa käytetty, tuttu ja turvallinen teräslaatu. Sen edelläkävijöihin lukeutui amerikansuomalainen arkkitehti Eero Saarinen (1910-1961).

Pietarsaaren kielikylpykoulun on määrä valmistua kuluvan vuoden heinäkuussa. Kaupunki käyttää kokonaiskustannusarvioltaan 14,6 miljoonan euron hintaisen hankkeen toteuttamiseen Kuntarahoituksen leasing-rahoitusta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä