Paikallisuutiset

Pietarsaareen rakennetaan uusi ruotsinkielinen koulu Bonäsin koulun tontille

Pietarsaareen on pian nousemassa uusi ruotsinkielinen koulurakennus, joka tulee sijaitsemaan Bonäsin koulun alueella.

Pietarsaareen rakennetaan uusi ruotsinkielinen koulu, joka sijoitetaan Bonäsin koulun tontille. Päätös asiasta vahvistettiin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokouksessa torstaina. Lautakunnan yksimielinen päätös noudatti ruotsinkielisen koulujaoston esitystä.

Suunnittelurahaa hankkeelle on varattu 250 000 euroa. Uuteen kouluun tulee myös tilat esikoululle. Mikäli esikoulun kesto pidentyy kahteen vuoteen, uudella koululla on valmiudet ottaa vastaan myös 5-vuotiaat.

– Saimme vihdoin päätöksen asialle, joka on ollut esillä jo pitkään, toteaa sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Vuokko Piippolainen (vas.).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän toimi kokouksen vetäjänä, sillä varsinainen puheenjohtaja Brita Brännbacka-Brunell (r.) oli estynyt..

Toisena vaihtoehtona oli harkittu uuden koulun pystyttämistä Vestersundinkylän koulun alueelle. Pietarsaaren kouluverkosto kokee muutoksia myös suomenkielisellä puolella. Itälän koulu tulee lakkautettavaksi, minkä myötä se sulautuu Länsinummen kouluun.

– Yhdistyminen on edessä ennemmin tai myöhemmin, mutta ajankohta on vielä avoinna. Itälässä koulunkäynti on vilkasta, sillä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrä on ollut nousussa, kertoo Piippolainen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä