Paikallisuutiset

Pietarintien ja Itäväylän liikennevalot käyttöön

Helanderintie toimii Pietarintien uuden pyörätien kiertotienä syyskuulle, jolloin Heikelinkadun saneeraus ja asfaltointi valmistuu.

Pietarsaari

Uusi pyörätie Pietarintien viereen Ohikulkutieltä Heikelinkadun ja Helanderinkadun risteykseen asti on valmistunut aikataulussaan, ennen koulujen alkamista. Suunnitellusta pyörätiereitistä puuttuu Heikelinkadun osuus, sillä se on vielä työmaa-alueena syyskuulle asti. Tämä tarkoittaa, että kevyt liikenne ohjataan kuukauden verran Helanderinkadun ja Pietarilankadun kautta niin, että lisämatkaa tulee 180 metriä. Kyseessä on tonttikatu, jota kaupungin mukaan voidaan pitää turvallisena reittinä. Heikelinkatu on hiljainen asuinkatu. Siitä tulee pyörätien valmistuttua ns. pihakatu, jossa on sallittu sekä jalankulku- että ajoneuvoliikenne.

Liikennevalot Pietarintien ja Itäväylän risteyksessä otetaan suunnitelman mukaan käyttöön perjantaina 10. elokuuta tehtävän tarkastuksen jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarintien levennykset ja liittymät valmistuvat myös kuukauden sisällä niin, että työ tapahtuu Pietarintien ajoradan puolella. Liikennemerkit ja maalaukset tulevat paikoilleen samaan aikaan. Valaistus alueella on valmis elokuun lopussa.

Alueen liikenneturvallisuus paranee myös Tupakankadun risteykseen tulevalla valo-ohjauksella; Pietarintietä autoileville palaa vihreä koko ajan kunnes jalkaisin liikkuva kadunylittäjä painaa liikennevalotolpassa olevaa nappia.

Hanketta on kiirehditty viime syksyisen kouluverkkopäätöksen vuoksi, koska Ruusulehdon oppilaat kulkevat Pietarintietä Länsinummen kouluun. Alueella liikkuvien lasten ja nuorten määrä on muutenkin vilkastunut liikuntakeskus Rettig Centerin avattua ovensa.

Pirkko Högkulla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikenneturvallisuus paranee Pietarintiellä

Pietarintien uusi pyörätie on valmis Ohikulkulkutieltä Heikelinkadun ja Helanderinkadun risteykseen. Suunnitellusta reitistä puuttuu vielä Heikelinkadun osuus. Liikenne ohjataan Helanderinkadun ja Pietarilankadun kautta kuukauden verran, lisämatkaa kertyy 180 metriä. Heikelinkadusta tulee ns. pihakatu.

Liikennevalot Pietarintien ja Itäväylän risteyksessä otetaan käyttöön 10.8.

Alueen liikenneturvallisuus paranee mm. myös Tupakankadun risteykseen tulevalla valo-ohjauksella.

Koko hankkeen on määrä valmistua lokakuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä