Paikallisuutiset

Pienpanimoiden olut kuohuu festivaalilla Pietarsaaressa: areenana Strengbergin sisäpiha

Olutlasi ravintolan pöydällä.20031127 Kokkola KESKIPOHJANMAA / Jukka Lehojärvi Kuva: Jukka Lehojärvi

Pietarsaaressa järjestetään heinäkuussa olutfestivaali, jonka taustalla ovat alueelliset pienpanimot. Aktiivinen toimija hankkeessa on jepualainen Keppo Bryggeri.

Jeppis Craft Beer Festival esittelee nimensä mukaisesti käsityöläisoluita, joiksi usein kutsutaan pienpanimoiden tuotteita. Tapahtuma järjestetään 5.–6. heinäkuuta Strengbergin sisäpihalla Pietarsaaressa.

– Paikan päälle tulee kuusi pohjanmaalaista panimoa, joista kerromme lisää kesäkuussa. Myös alkoholittomia juomia, viiniä, siidereitä ja lonkeroita on tarjolla, Keppo Bryggerin markkinointivastaava Ida-Marie Jungell kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Panimot tarjoilevat myös pienempiä maistiaislasillisia halukkaille tutustujille. Paikalla on niin ikään ruokatarjoilua, josta siitäkin vastaa paikallinen yrittäjä.

Paikalliset muusikot, duot, bändit ja tanssiesitykset vastaavat livemusiikista festivaalin aikana.

Tapahtumapaikkana on Strengbergin eli Pietarsaaren entisen tupakkatehtaan sisäpiha. Siellä on taannoin järjestetty ainakin Tomas Ledinin konsertti.

– Paikka on tosi mukava, ja toivottavasti sinne saadaan ilta-aurinkoa myös. Strengberg on ihan keskustassa ja sinne on helppo päästä. Tapahtumalle myös sopii hyvin tuollainen urbaani rustiikki -miljöö, Jungell sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olutfestivaali järjestetään tässä muodossa Pietarsaaressa ensimmäistä kertaa, joten Jungell on varovainen yleisöarvioissaan.

– Olisihan se kivaa, jos saisimme tuhat kävijää päivässä. Jos tänä vuonna menee hyvin, kehitämme tapahtumasta entistä paremman ensi vuonna.

Jeppis Craft Beer -festivaalille on 18 vuoden ikäraja ja tapahtumaan peritään pääsymaksu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä