Paikallisuutiset

Pianopäivä esittelee Wava-opiston nuoret artistit

Noin 60 oppilasta esiintyy lauantain minikonserteissa Schauman-salissa.

Wava-opistolla vietetään lauantaina 1. huhtikuuta Pianopäivää. Se koostuu useammasta pienestä konsertista, jossa esiintyjät ovat pääasiassa lapsiopiskelijoita.

Kaikkiaan piano-opiskelijoita on opiston kirjoilla lähes sata, mutta opettajat arvioivat, että esiintymässä on 65 soittajaa vasta-alkajista pitemmän aikaa soittaneisiin.

Ennie Granholm, 5, opiskelee pianonsoittoa Wava-opistossa. Hän lienee avain nuorimpia esiintyjiä lauantain Pianopäivässä. Opettajat Christine Julin-Häggman (vas.), Anna-Kaisa Rautanen ja Alisa Methuen sekä rakas kaveri Pandis seuraavat. Kuva: Pentti Höri

Tapahtuma on lajissaan ensimmäinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ajatuksena on, että kun piano on tällainen vähän yksinäisempi soitin, niin oppilaat saisivat vähän yhteisöllisyyttä, esiintymiskokemusta ja myös tilaisuuden kuunnella toisiaan, mikä on erittäin tärkeätä, pianonsoiton opettaja Anna-Kaisa Rautanen kertoo.

Yhden pianon ääreen ei monta soittajaa mahdu - kaksi kuitenkin. Konsertin ohjelmassa on paitsi sooloesityksiä, myös nelikätistä musisointia.

Oppilaat saavat vähän yhteisöllisyyttä, esiintymiskokemusta ja myös tilaisuuden kuunnella toisiaan, mikä on erittäin tärkeätä.

– Jos kaupungissa on joku, jota vähän kiinnostaa miltä piano kuulostaa ja millaista sitä olisi soittaa, niin tuonne on helppoa tulla kuuntelemaan.

– Tapahtumaan on vapaa pääsy, vanhemmat ja koko suku saa tulla kuuntelemaan. Schauman-saliin mahtuu, kollega Christine Julin-Häggman sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fakta

Pianopäivän aikataulu

Lauantaina 1.4. Schauman-salissa.

11.00-11.25 konsertti 1

11.30-11.55 konsertti 2

12.00-12.25 konsertti 3

Tauko

13.00-13.25 konsertti 4

13.30-13.55 konsertti 5

Pianopäivä kestää klo 11:sta klo 14:een. Se sisältää viisi vajaan puolen tunnin konserttia, ja väleissä on pienet tauot.

Esiintyjistä pääosa on nuoria, noin seitsemästä ikävuodesta ja vasta-alkaneista aina lukioikäisiin saakka. Ennie Granholm antaa näytteen todennäköisesti kaikkein nuorimpana joukosta, viisivuotiaana.

Konserteissa kuullaan musiikkia tyylilajien laidasta laitaan, klassisesta rytmimusiikkiin ja jazziin. Wava-opiston piano-opettajat ovat paikalla ohjaamassa ja juontamassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oppilaat ovat halutessaan saaneet valita konserttiin toivekappaleitaan. Onpa joukossa omia sovituksia ja jopa sävellyksiä.

Osallistujat saavat soitostaan myös pienen palautteen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä