Paikallisuutiset

Pia Fraktman Kokkolasta valittiin Pietarsaaren uuden työllisyysalueen johtajaksi

– Saimme hyvän johtajan, kuvaa johtokunnan puheenjohtajana toimiva Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand.

Pia Fraktman on Pietarsaaren seudun TE-johtaja. Hänen tehtävänä on mm. toteuttaa alueella mittava työvoimapalveluiden uudistuksen valmistelu, sillä työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille vuoden 2025 alussa. Pietarsaari, Pedersöre, Luoto ja Kruunupyy muodostavat yhteisen alueen, vastuukuntana on Pietarsaari.

Uuden Pietarsaaren työllisyysalueen johtoon on valittu kokkolalainen Pia Fraktman. Hän siirtyy tehtävään Kokkolan nuorisotoimenjohtajan paikalta.

Valinnan teki Pietarsaaren työllisyysalueen johtokunta, joka piti ensimmäisen kokouksensa maanantaina 26.2.

– Johtajan valinta oli kokouksessa ainoa asia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saimme hyvän johtajan. Sopivin valittiin ja hän aloittaa tehtävässä niin pian kuin on mahdollista, kuvaa johtokunnassa puheenjohtajana toimiva Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand.

Pia Fraktman on mm. laatinut selvityksen ja jatkoselvityksen julkisten työ- ja elinkeinopalveluiden järjestämisestä Pietarsaaren seudulla.

Virkaa haki 5 henkilöä.

Julkisten työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirtyy valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kuntien ja kuntien muodostamien yhteistoiminta-alueiden hoidettavaksi 1.1.2025.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muutoksen myötä mm. Pohjanmaan alueelle syntyy neljä eri aluetta, joista yhden oman alueensa muodostavat Pietarsaari, Kruunupyy, Pedersöre ja Luoto. Pietarsaari toimii vastuukuntana työllisyys- ja elinkeinopalveluiden järjestämisessä.

Työllisyysalueen johtokuntaan kuuluvat Pietarsaaren kaupunginjohtaja, Pedersören, Luodon ja Kruunupyyn kunnanjohtajat sekä yksi jäsen jokaisesta kunnasta.

Pietarsaaren työllisyysalueen TE-johtajan tehtävänä on toteuttaa uudistuksen valmistelu tämän vuoden aikana ja toimia alueesta vastaavana johtajana uudistuksen alkaessa, vuodenvaihteesta 2025 lukien.

Tehtäviin kuuluu lisäksi mm. tila-, tekniikka- ja muiden ajankohtaisten asioiden selvittäminen, muiden työllisyysalueiden kanssa tehtävän tarpeellisen yhteistyön selvittäminen sekä uusien ICT-järjestelmien kehittämiseen ja käyttöönottamiseen osallistuminen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä