Mielipiteet

Peter Östmanin mielipidekirjoitus: Kristillisdemokraatit kannattavat perinteisiä perhearvoja

Kirjoittaja on kristillisdemokraattien kansanedustajaehdokas.

Suomen väestön keski-ikä nousee nopeasti. Suomi tarvitsee lisää lapsia, jotta meillä olisi resurssit turvata hyvinvointipalvelut ja eläkkeet tulevaisuudessakin. Siksi perhepoliittisilla toimenpiteillä tulee pyrkiä mahdollistamaan paremmat edellytykset perheen perustamiselle ja lasten saamiselle.

Kristillisdemokraatit kannattavat perinteisiä perhearvoja. Perustamme näkemyksemme siihen tosiasiaan, että meillä on kaksi biologista sukupuolta. Ei kolme tai enemmän, vaan kaksi. Ja uskomme edelleen, että perinteinen kristillinen avioliittomalli, joka perustuu naisen ja miehen väliseen kumppanuuteen, on paras kasvuperusta lapsille. Jotkut väittävät, että meillä on vanhentunut näkemys, mutta vapaassa demokraattisessa yhteiskunnassa meillä on oikeus puolustaa mielipiteitämme

Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö, jonka hyvinvointi vaikuttaa keskeisesti koko yhteiskuntaan. Siksi on tärkeää, että yhteiskunta tukee vanhempia, jotta he onnistuvat ja pärjäävät vanhemman roolissaan. Erilaisten perhe-etujen avulla luodaan lapsille edellytykset saada tasapainoinen kasvatus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastuu kasvatuksesta on ensisijaisesti vanhemmilla. He tuntevat lapsensa parhaiten. Kristillisdemokraatit luottavat siihen, että perheet osaavat parhaiten päättää, osallistuuko lapsi varhaiskasvatukseen päiväkodissa tai perhepäiväkodissa, vai hoidetaanko häntä ensimmäiset vuotensa kotona vanhemman tai kenties esimerkiksi isovanhemman luona.

Erilaisia vaihtoehtoisia hoitomuotoja tarvitaan, mutta yhteiskunnan talouden näkökulmasta lasten kotihoito on edullisin vaihtoehto. Siksi kotihoidontukea tulisi kehittää, eikä lopettaa, kuten jotkut vaativat.

Nämä mielipiteet eivät ole vain minun henkilökohtaisia mielipiteitäni. Puolueena kristillisdemokraateilla on yhtenäinen linja. Siksi sinä, joka jaat nämä ajatukset, voit turvallisesti äänestää kristillisdemokraattien ehdokasta vaaleissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä