Paikallisuutiset

Pedersöressä halutaan Helsingin päättäjät opintomatkalle maatalouden arkeen: "Huono tietämys maaseutuelinkeinoista"

Pedersöressä järjestellään vastaanottokomiteaa pääkaupungin poliitikoille. Heille halutaan näyttää, miten maaseudulla eletään ja miten elintarvikkeita tuotetaan.
Pedersöressä järjestellään vastaanottokomiteaa pääkaupungin poliitikoille. Heille halutaan näyttää, miten maaseudulla eletään ja miten elintarvikkeita tuotetaan. Kuva: Kaija Vähäsöyrinki

Pedersöreläinen kunnanvaltuutettu David Pettersson (kd) jätti maanantaina valtuustoaloitteen, jossa haastetaan Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenet vierailulle Pedersören kuntaan, jotta nämä voivat tutustua maaseutuun ja maatalouden toimintaan.

Pettersson ja muut allekirjoittajat ovat tuohtuneet helsinkiläisvaltuutettu, kansanedustaja Atte Harjanteen (vihr) aloitteeseen, jossa tämä vaatii puolittamaan liha- ja maitotuotteiden osuuden ravinnosta vuoteen 2025 mennessä ilmasto- ja ympäristösyistä. Helsingin kaupunginhallitus vastasi Harjanteen aloitteeseen muun muassa toteamalla, että tavoite edellyttää myös elintarvikealalta mittavia muutoksia, jotta korvaavia kasvisraaka-aineita on nykyistä laajemmin saatavilla.

– Aloite kokonaisuudessaan paljastaa tekijöidensä huonoa tietämystä perinteisistä maaseutuelinkeinoista, mutta etenkin se paljastaa puutteellista tietämystä Suomen maatalouden tuotantoedellytyksistä, Pettersson kommentoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pedersöreläisaloitteen jättäjät ovat sitä mieltä, että kuilu kaupunkien ja maaseudun välillä kasvaa.

Helsinkiläispäättäjille pedersöreläiset haluavat näyttää, miten maatalousyrittäjät toimivat saavuttaakseen kestävää kehitystä ekologisesta ja taloudellisesta näkökulmasta. Samalla he haluavat kuulla, mitä elintarvikkeita pääkaupunkilaiset toivovat maanviljelijöiden tuottavan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä