Paikallisuutiset

Pedersören kunnanjohtaja Stefan Svenfors perjantaina Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle annetusta kymmenen hengen kokoontumisrajoituksesta: "Tämä oli melko odotettu viesti"

Alueellinen kymmenen hengen kokoontumisrajoitus koskee myös Pedersöreä.
Alueellinen kymmenen hengen kokoontumisrajoitus koskee myös Pedersöreä. Kuva: Clas-Olav Slotte

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella maanantaina voimaan astuvasta kymmenen hengen kokoontumisrajoituksesta tiedotettiin perjantai-iltapäivällä. Sairaanhoitopiiriin kuuluvan Pedersören kunnanjohtajaStefan Svenfors sanoo, että päätös ei tullut yllätyksenä.

– Kyllä tämä oli melko odotettu viesti. Tähän ollaan valmistauduttu viime päivät. Meillä jouduttiin aiemmin sulkemaan Pännäisten koulu. Odotetaan, miten tämä jatkuu: lähteekö virus leviämään vai saadaanko se pysäytettyä, Svenfors sanoo.

Oliko tämä riittävä, liian vähäinen tai liian kova toimi suhteutettuna sairaanhoitopiirin tilanteeseen?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sanoisin, että tässä vaiheessa on riittävä toimi. Toivon mukaan se auttaa ja saadaan virus pysäytettyä. Täytyy olla varuillaan ja olla valmiita tekemään muita päätöksiä, jos tämä ei auta.

Pedersöressä on jo valmistauduttu mahdollisiin rajoituksiin. Tämä näkyy esimerkiksi päätöksenteossa. Maanantaille kaavailtu valtuuston kokous on siirretty. Lautakunnat kokoontuvat etänä.

Svenforsin mukaan kaikkiin kanaviin on tulossa myöhemmin iltapäivällä tiedote kokoontumisrajoituksen vaikutuksista. Sen verran hän jo antaa ennakkotietoa, että näillä näkymin liikuntapaikat pysyvät auki toistaiseksi.

Svenfors toivoo, että kuntalaiset suhtautuvat vakavasti kokoontumisrajoitukseen ja noudattavat sitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Otetaan huomioon, että tässä on kyse kiellosta eikä mistään suosituksesta. Jokainen miettii itse, miten voi myötävaikuttaa siihen, että virus saadaan pysäytettyä, on Svenforsin viesti kunnan asukkaille.

//9.10. kello 15.21 Lisätty jutun alkuun, että kokoontumisrajoitus astuu voimaan maanantaina.

Lue myös:

Pietarsaaren kaupunginjohtajan sijainen Anne Ekstrand pitää kokoontumisrajoitusta hyvänä päätöksenä – Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga: "Näyttää siltä, ettei ainakaan Pietarsaaren Keskuskentällä enää tänä syksynä pelata"

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään Vaasan sairaanhoitopiirin alueella – Neljän Keskipohjanmaan levikkialueen kunnan arki muuttuu ainakin kolmeksi viikoksi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä