Paikallisuutiset

Pedersöre neljäs maakuntaviestissä – Pietarsaaren nousu A-sarjaan ei toteutunut

Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin lähtö on tapahtunut. Kuva: Jukka Lehojärvi

Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdettiin sunnuntaina Kalajoella. Viestiin osallistui tänä vuonna poikkeuksellisen vähän joukkueita, vain kolmekymmentä.

Yhtä vähän joukkueita on viimeiksi ollut vuonna 1961. Syynä poisjäänteihin oli samanaikaisesti Vöyrillä käyty Hopeasomman finaali eli junioreiden SM-hiihdot.

Isäntäkunta Kalajoki voitti viestin, toiseksi sijoittui Ylivieska ja kolmanneksi Himanka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren seudun kunnista paras oli A-sarjassa neljänneksi sijoittunut Pedersöre kokoonpanolla: David Sulkakoski, Marjo Ena, Jacob Klemets, Aron Wiklund, Emil Klemets, Sara Ray, Jessica Westerlund ja Eric Storvall.

Pietarsaari sijoittiu B-sarjassa kolmanneksi kokoonpanolla: Robin Mäenpää, Maria Björkman, Jakob Jungell, Elmer Halmesmäki, Jacob Björkskog, Emilia Fagerholm, Nea Piippolainen ja Viljam Knif. Nousu A-sarjaan jäi siten toteutumatta.

Alunperin maakuntaviesti oli määrä hiihtää loppiaisena, mutta viesti sirrettiin kovan pakkasen takia myöhempään ajankohtaan. Samana päivänä hiihdetty Hopeasompa-viesti verotti joukkuemäärää.

Uudenkaarlepyyn ja Kruunupyyn oli määrä osallistua kolmella joukkueella maakuntaviestiin, mutta nyt ne eivät osallistuneet ollenkaan. Myös Kaustinen ja Luoto jäivät pois Hopeasomman takia. Pietarsaari osallistui maakuntaviestiin vain yhdellä joukkueella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä