Paikallisuutiset

Pedersöre juhlii 675 vuottaan ilmaiskonsertilla: juhlaleivos luvassa kaikille paikalle saapuville

Pedersören kunta juhlii 675 vuottaan. Juhlakonserttia odottavat (vas.) kunnanjohtaja Stefan Svenfors, kulttuurituottaja Dennis Rönngård sekä kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Ulrika Stenmark. Kuva: Pentti Höri

Pedersören kunta täyttää tänä vuonna 675 vuotta, ja on noilla luvuilla yksi Suomen vanhimmista pitäjistä. Vähintäänkin Pohjanmaalla Pedersöre kuuluu ikävuosissaan ansioituneimpiin yhdessä Mustasaaren ja Närpiön kanssa.

Asukkaille on tarjottu ja tarjotaan erinäisiä juhlavuoteen liittyviä tapahtumia ja aktiviteetteja. Vuoden pääjuhlaa vietetään konsertin muodossa lauantaina 30. syyskuuta Anderssénsalissa Sursikissa.

– Juhlakonsertin artisteilla on kaikilla kytkös Pedersöreen, vaikka kaikki eivät enää kunnassa asukaan, kunnan kulttuuurituottaja Dennis Rönngård kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ohjelmarepertuaari on mahdollisimman laaja, kaikkea kevyestä klassisesta viisuihin, kansanmusiikkiin ja päivän pop-musiikkiin saakka. Osa heistä esittää tuoretta itse tekemäänsä materiaalia.

Konsertissa esiintyvät muun muassa Elin Kackur, Désirée Saarela, Frank Berger, Heidi Storbacka, Johan Engström, Marianne Maans ja Alva Nygård.

Edsevön koululaiset esittävät myös pari laulua, joten suomenkielistäkin ohjelmaa on luvassa.

Orkesterin johdossa ovat Mikael Svarvar ja Dennis Rönngård.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmaiskonsertin päätteeksi kunta tarjoaa kahvit sekä leivoksen, jolla voitettiin Pedersören juhlavuoden leivoskilpailu. Voittaja oli Ulrika Tupeli.

Anderssénsaliin mahtuu reilut 400 henkeä. Leivostilauksessa on koetettu varautua yleisöryntäykseen.

– Jos ne loppuvat kesken, järjestämme jonkin uuden tilaisuuden, kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Ulrika Stenmark lupaa.

Merkkivuotta on juhlittu muun muassa Pedersören kouluilla ja yhdistyksissä. Syksyn mittaan on vielä tarjolla erilaisia kampanjoita, joilla asukkaita osallistetaan laajalti nostamaan kotiseututietoisuuttaan ja -tunnettaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Loppuvuodesta on luvassa vielä liikuntatempaus kuntalaisille.

– Kyläidentiteetit on perinteisesti vahvoja, mutta korostamme myös Pedersöreä kokonaisena kuntana. Meillä on valtavan pitkä historia, ja on tärkeää vahvistaa yhteenkuuluvuutta, Ulrika Stenmark sanoo.

Kunnanjohtaja Stefan Svenfors lupailee, että seuraavan kerran Pedersöressä juhlitaan kunnolla 25 vuoden kuluttua, kun pitäjän perustamisesta tulee 700 vuotta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä