Paikallisuutiset

Pedersöre haluaa Lapsiystävälliseksi kunnaksi – Unicef-ohjelmaan pääsystä koituisi imagohyötyä

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Holmäng (rkp) ei keksi yhtään syytä, miksi 
Pedersörestä ei voisi tulla lapsiystävällistä kuntaa.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Holmäng (rkp) ei keksi yhtään syytä, miksiPedersörestä ei voisi tulla lapsiystävällistä kuntaa. Kuva: Pentti Höri

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Holmäng (rkp) ehdottaa, että Pedersöre hakisi mukaan Unicefin koordinoimaan Lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan.

– Se tarkoittaisi, että kaikki kunnassa tehtävät päätökset tehdään lasten parasta ajatellen. Tämä ei koske vain päivähoitoa tai koulua, vaan kaikkia ratkaisuja teistä rakentamiseen, Holmäng kertoo.

Hän jätti asiaa koskevan aloitteen viime kunnanvaltuuston kokouksessa. Se sai taakseen kaikkiaan 19 allekirjoittajaa eli jo enemmistön valtuutetuista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pedersöre on väestöltään erittäin nuorekas kunta. Noin 11 000:sta asukkaasta 30 prosenttia on alle 18-vuotiaita.

Johanna Holmängin mukaan kunta on osa lasten arkipäivää, ja sen rakenteilla ja toimilla on mahdollisuus ja keinot nostaa lasten oikeudet täyteen elämään.

– En keksi syytä, miksei kunta voisi täyttää Unicefin kriteereitä ja päästä lapsiystävällisten kuntien joukkoon. Pedersöreä voidaan pitää lapsiystävällisenä jo nyt.

Suomessa on viitisentoista kuntaa, jotka ovat saaneet tai hakeneet Unicefin sertifikaattia. Johanna Holmäng ei ole toistaiseksi ainakaan vieraillut missään sellaisessa, mutta saattaa sen hyvin tehdä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikilla kunnilla on samat haasteet, kuten miten saadaan uusia asukkaita muuttamaan kuntaan. Lapsiystävällisyys kohentaisi kunnan imagoa, ja toivottavasti saisi perheitä harkitsemaan muuttoa Pedersöreen.

Ohjelman hakukriteerit uudistuvat tammikuussa. Holmäng arvioi, että mikäli aloite etenee, Pedersöre voisi jättää hakupaperit kevään tai kesän aikana.

– Tuolloin voisimme päästä mukaan vuoden 2020 alusta.

Lapsiystävälliset kunnat nimetään hakemusten perusteella aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä