Paikallisuutiset

Pännäisissä pysähtyy vähemmän junia – VR:n mukaan vaihdottomat yhteydet lisääntyvät, ja osa vuoroista alkaa pysähtyä useampina viikonpäivinä

Joulukuun puolenvälin jälkeen Pännäisissä pysähtyy vähemmän kaukojunia. Yhteydet sujuvat kuitenkin lähes ilman junanvaihtoja.
Joulukuun puolenvälin jälkeen Pännäisissä pysähtyy vähemmän kaukojunia. Yhteydet sujuvat kuitenkin lähes ilman junanvaihtoja. Kuva: Heimo Riihimäki

Joulukuun puolivälistä alkaen Pännäisissä pysähtyy kaksi junavuoroa vähemmän nykyiseen verrattuna. Pännäisissä pysähtyy jatkossa arkipäivisin yhteensä 12 junavuoroa aiemman 14 junan sijaan.

VR kertoo kuitenkin lisänneensä Pännäisissä pysähtyvien junien kulkua aiempaa useammalle viikonpäivälle sekä lisänneensä suosituimpiin matkustusaikoihin tarjolle enemmän istumapaikkoja. Puolet vuoroista suuntautuu pohjoiseen, puolet etelään.

Vastineeksi VR tarjoaa nykyistä enemmän vaihdottomia junavuoroja Helsingistä Pännäisiin. Jatkossa myös osa nykyisistä vuoroista alkaa pysähtyä Pännäisissä aiempaa useampina viikonpäivinä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kuuntelimme ja huomioimme uusien vuorojen ja aikataulujen suunnittelussa asiakaspalautetta sekä asiakasmääriä. Uusien aikataulujen myötä koko pääradan aikataulurakennetta on uudistettu, jotta niukalle ratakapasiteetille saadaan mahtumaan mahdollisimman hyvin kaikkien suomalaisten liikkumista palveleva vuorokokonaisuus, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Pännäisissä pysähtyvistä junista kaksi on yöjunia, joilla voi matkustaa makuuvaunussa vaihdotta niin Helsinkiin kuin Turun satamaan laivaterminaaliin, sekä hiihtosesonkina myös Kolariin. Yöjunan ja Kehäradan lähijunien avulla Pännäisistä pystyy saapumaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle aamukuudeksi aamulentoja varten.

Pännäisistä klo 5.45 lähtevä juna Helsinkiin alkaa kulkea myös perjantaisin, kun se nykyisellään kulkee maanantaista torstaihin. Samalla yhteys muuttuu vaihdolliseksi, jotta yhteyden paikkamäärää Helsinkiin asti voidaan kasvattaa.

Vaihto Seinäjoella ei VR:n mukaan kuitenkaan hidasta matka-aikaa. 15.12. alkaen kaikki muut yhteydet Pännäisistä Helsinkiin ovat suoria. Nykyisissä aikatauluissa vaihdollisia yhteyksiä on kolme. Kaikki yhteydet Helsingistä Pännäisiin ovat jatkossa vaihdottomia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pännäisistä klo 18.39 Helsinkiin lähtevä juna kulkee jatkossa viikon jokaisena päivänä. Nykyisin kyseinen vuoro on kulkenut vain perjantaisin ja sunnuntaisin.

Pohjoisen suuntaan vuorotarjontaan tulee uusi suora yhteys Helsingistä Rovaniemelle. Se pysähtyy Pännäisissä päivittäin klo 12.08, saapuu Ouluun klo 14.24 ja Rovaniemelle klo 16.46. Joulukuusta alkaen toteutuu VR:n mukaan myös paljon toivottu aamuisin kulkeva vaihtoyhteys Turusta Pännäisiin.

Joulukuun aikataulujen myötä myös muiden vuorojen aikatauluissa sekä lähtö- ja saapumisajoissa voi olla joitain muutoksia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä