Paikallisuutiset

Palokunnantaloon tulee pubi: kaupunki päätti vuokrata entisen paloautohallin yrittäjille – teattereille tuleva yhteistyö sopii

Vanhassa paloautohallissa on tilaa noin 270 neliömetriä. Kaupungin kiinteistöisännöitsijä Mattias Thors on tehnyt alustavat suunnitelmat muun muassa wc- ja ilmastointiremonttia varten.  - Töihin päästään mahdollisesti heti vuodenvaihteen jälkeen.
Vanhassa paloautohallissa on tilaa noin 270 neliömetriä. Kaupungin kiinteistöisännöitsijä Mattias Thors on tehnyt alustavat suunnitelmat muun muassa wc- ja ilmastointiremonttia varten. - Töihin päästään mahdollisesti heti vuodenvaihteen jälkeen. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren vanhaan Palokunnantaloon saadaan vihdoin uutta elämää. Alakerran entiseen paloautohalliin rakentuu pubi.

Kaupungin tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti sopimuksen, jolla muodosteilla oleva yhtiö vuokraa tilat kahdeksaksi vuodeksi. Vuokrasopimuksen päättyessä sitä on mahdollista jatkaa toistaiseksi voimassa olevana.

Kaupunki sijoittaa tilojen yleiskorjauksiin 107 000 euroa. Rahoilla rakennetaan muun muassa uudet vessat ja ilmastointi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nämä investoinnit ovat sellaisia, jotka hyödyttävät kaikkia tilojen käyttäjiä, kuten teattereita ja yleisöä. Yrittäjät maksavat käytössään olevien tilojen muutokset itse, teknisen lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg kertoo.

Vuokrataso on säädetty sellaiseksi, että kaupunki saa rakenteisiin sijoittamansa rahat takaisin muutamassa vuodessa.

Muodosteilla olevan yhtiön edustajaBjörn Höglund on tyytyväinen lautakunnan päätökseen.

– Tämä oli ensimmäinen askel. Halusimme selvittää, onko pub-hanke ylipäätään mahdollinen. Nyt voimme alkaa suunnitella pubia konkreettisesti. Kaikkia yksityiskohtia ei suunniteltu, ennen kuin oli tietoa tilojen vuokrasopimuksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin investoinnit Palokunnantalon tekniikkaan vievät oman aikansa.

Voiko pub avautua jo ensi kesänä?

– Jos kaikki menee oikein sujuvasti. Mutta ei tässä ole sinänsä kiire.

Seuraavaksi pitää muodostaa yhtiö, joka pubin pystyttää. Björn Höglund ei kerro taustavoimista muuta, kuin että kyseessä on joukko paikallisia henkilöitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minäkin luen itseni paikalliseksi, vaikka olen Jepualta.

Björn Höglund ei usko, että pubin rakentaminen ja avaaminen jää rahoituksesta kiinni.

Palokunnantalolla majailevat Pietarsaaren harrastajateatterit ovat suhtautuneet pubihankkeeseen myönteisesti.

– Uskomme, että tämä kehittää koko taloa ja luulen yhteistyön toimivan hyvin, Pietarsaaren Näyttämön puheenjohtajaSauli Isokoski toteaa.

Hän huomauttaa, että talon äänieristyksessä ei ole hurraamista.

– Toivottavasti teatteriesitysten aikana pubista ei kuulu liikaa ääniä. Mutta luulen kyllä, että kaikki on neuvoteltavissa.

Teatteriyleisöstä on kantautunut toiveita, että näytösten väliajalla voisi nauttia viinilasin tai oluen. Isokosken mukaan teatteriyhdistyksellä ei anniskelulupien kalleuden takia ole ollut mahdollisuutta vastata kysyntään. Tuleva pubi sen sijaan tarjoaa tähänkin mahdollisuuden.

Remontin yhteydessä Näyttämö joutuu muuttamaan nykyisistä pukuhuoneistaan, mutta yhdistykselle on luvattu Sauli Iskokosken mukaan korvaavat tilat toiselta puolelta taloa.

– Tärkein toive tässä on, että kovasti rapistumaan päässyt Palokunnantalo lähtisi kehittymään. Tulevaisuuden isona haaveena on saada aulan portaikkoon tuolihissi, jotta liikuntarajoitteisetkin pääsisivät tulemaan esityksiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä