Paikallisuutiset

Paloasemiin voi tutustua lauantaina: Hyödyllisiä paloturvallisuusoppeja jaetaan koko perheen tapahtumassa

Paloasemapäivänä voi tutustua koko perheen voimin asemiin ja samalla harjoitella vaikkapa alkusammutusta. Kuvituskuva on muutaman vuoden takaa kasiluokkalaisten No hätä -aluekilpailusta Pietarsaaressa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 25. marraskuuta noin 380 paloasemalla eri puolilla Suomea.

Paloasemilla Pietarsaaressa ja Luodossa ovat ovet avoinna lauantaina klo 10–14.

Koko perheen tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo kuudettatoista kertaa. Päivä Paloasemalla aloittaa Paloturvallisuusviikon, jota vietetään 25.11.–1.12.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Päivä Paloasemalla on aktiivisen toiminnan tapahtuma. Niin aikuiset kuin lapsetkin voivat esimerkiksi harjoitella alkusammutusta ja opetella palovaroittimen huolenpitoa tehtävärasteilla, kertoo turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Tänä vuonna Päivä Paloasemalla -tapahtuman erikoisuutena on Suunnittele sammutin -kilpailu, jossa tapahtuman osallistujat pääsevät suunnittelemaan unelmiensa sammuttimia. Lisäksi tapahtumassa on hauska kuvausseinä, jonka edessä kävijät voivat ottaa itsestään mainioita kuvia.

– Tapahtumassa on nähtävillä palokunnan kalustoa, ja palokuntalaisiinkin pääsee tutustumaan. Saattaapa tapahtumasta saada jopa kipinän aloittaa palokuntaharrastus, Hassila vinkkaa.

Vuosi sitten livetapahtumissa ja virtuaalisella paloasemalla vieraili yhteensä ennätykselliset 135 000 henkilöä. Tapahtuman järjesti silloin 382 paloasemaa. Virtuaalista paloasemaa ei ole tänä vuonna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, Kirkkohallituksen Diakonia ja yhteiskunta, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto sekä Vanhustyön keskusliitto. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä