Paikallisuutiset

Päivitetty esite omaishoidosta korostaa omaishoitajien hyvinvointia - alueella omaishoitoa saavien määrä jää alle valtakunnallisen tavoitteen

Pietarsaari

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston heinäkuussa julkaisema “Omaishoidon tuen ohjeet ja kriteerit”-esite sisältää mm. tietoa siitä miten omaishoidon tukea haetaan, hoito- ja palvelusuunnitelmasta ja hoitopalkkioluokista, omaishoitajien hyvinvoinnista ja lakisääteisistä vapaapäivistä.

Omaishoidon tuen asioita on käynyt läpi vanhushuollon ja vammaishuollon yhteinen työryhmä. Työryhmä on suunnitellut toimenpiteitä omais­hoidon tukitoimien kehittämiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omaishoidolla tarkoitetaan sairaan tai vammaisen henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen avulla. Omaishoito on tärkeä julkista palvelua täy­dentävä lisä, ja omaishoito on sen kohteena olevan henkilön kannalta usein välttämätön ja mahdollistaa tämän kotona asumisen ja itsenäisen toiminnan.

Sosiaali- ja terveysviraston yhteistoiminta-alueen kunnissa, Pietarsaaressa, Pedersöressä, Luodossa ja Uudessakaarlepyyssä, omaishoitoa saa 75 vuotta täyttäneistä 4,2 prosenttia tai noin 180 henkilöä. Määrä jää alle valtakunnallisen tavoitteen, joka on 6-7 prosenttia.

Yhteystiedot Sosiaali- ja terveysviraston vanhushuollon ja vammaishuollon omaishoidontukiyksiköihin löytyvät myös esitteestä. “Omaishoidon tuen ohjeet ja kriteerit” -esite on ladattavissa Sosiaali- ja terveysviraston kotisivuilla (pdf).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä