Paikallisuutiset

Paikkajako valmis, nimet puuttuvat – RKP luovutti paikkoja pienemmille ryhmille Pohjanmaan hyvinvointialueella

RKP:n ryhmän puheenjohtaja Patrick Ragnäs kuvasi neuvotteluja pitkiksi ja ajoittain vaikeiksi.
RKP:n ryhmän puheenjohtaja Patrick Ragnäs kuvasi neuvotteluja pitkiksi ja ajoittain vaikeiksi. Kuva: RKP/Pohjanmaan piiri

Torstai-iltana puolueiden edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontuivat neuvottelemaan luottamuspaikoista. Neuvotteluja johti Ruotsalainen kansanpuolue, joka on hyvinvointialueen suurin puolue. Illan aikana käytiin vääntöä eri toimielimien koosta ja kokoonpanosta kolmen tunnin ajan.

Neuvotteluissa päätettiin, että hallituksessa on kolmetoista paikkaa. RKP saa hallituksen puheenjohtajuuden ja hallituksen varapuheenjohtajuudet menevät SDP:lle, kristillisdemokraateille ja kokoomukselle.

Hallituksessa RKP saa kahdeksan paikkaa, SDP kaksi paikkaa ja kokoomus, KD ja perussuomalaiset saavat kaikki yhden paikan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

RKP saa puheenjohtajan paikan myös valtuustossa, johon tulee neljä varapuheenjohtajaa. Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan saa SDP, toinen ja neljäs menee RKP:lle ja kolmannen varapuheenjohtajapaikan saa kokoomus.

RKP:n ryhmän puheenjohtajaPatrick Ragnäs kuvasi neuvotteluja pitkiksi ja ajoittain vaikeiksi, mutta lopulta ne päättyivät suosionosoituksiin kaikilta puolueilta.

– Vaalitulos olisi antanut RKP:lle kaikki puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajapaikat. Mutta antamalla myös pienemmille puolueille joitakin puheenjohtajapaikoja, pystyimme lopulta yhtymään yhteiseen päätökseen, sanoo Ragnäs.

Puolue luopui kahdesta lautakunnan puheenjohtajan paikasta, minkä lisäksi RKP antoi yhden paikan pois jokaisesta lautakunnasta. Kansalliskielilautakunnassa RKP luopui viidestä paikasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Joissakin lautakunnissa kasvatimme paikkamäärää saadaksemme muita ryhmiä mukaan, kertoo Ragnäs.

Mytös SDP:n Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajaJohanna Autio on tyytyväinen lopputulokseen paikkajaossa.

– Ensi viikolla vuorossa on sukupuolten välisen tasa-arvon huomioiminen paikkajaossa, sanoo Autio.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä