Paikallisuutiset

OSTP ostaa Japrotekin rakennukset ja investoi uuteen tuotantolinjaan Pietarsaaressa

OSTP ostaa naapurinsa, oikealla näkyvän Japrotekin rakennukset Pietarsaaressa. Kuva: OSTP

Ruostumattomasta teräksestä putkia valmistava OSTP on investoinut lisätiloihin ostamalla naapurirakennukset pietarsaarelaisen Japrotekin viimesyksyisen konkurssin jälkeen.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että Japrotekin rakennukset jatkossa tulevat kuulumaan OSTP:n omaisuuteen. Meillä on jo kauan ollut tarvetta löytää lisää tiloja, sanoo Thomas Pettersson, OSTP:n toimitusjohtaja Pietarsaaressa.

Japrotekin rakennusten lisäksi ostoon sisältyy myös useita koneita. Näitä tullaan käyttämään OSTP Groupin eri yksiköissä. Rakennusten luovutus tapahtuu toukokuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Japrotek kuului alun perin OSTP:hen, mutta myytiin vuonna 1988. Voidaan sanoa, että ympyrä on nyt sulkeutunut ja tuntuu erityisen hyvältä saada takaisin "A-halli”, kuten sitä aiemmin kutsuttiin, Pettersson kertoo yrityksen tiedotteessa.

– Uusi rakennus mahdollistaa erilaisten skenaarioiden tarkastelun optimaalisen pohjaratkaisun löytämiseksi, joka tukisi tehokasta tuotantoa ja logistiikkaa tulevaisuuden tehtaassa. Yli 6 000 neliömetrin tuotantotilojen ja 8 hehtaarin maapohjan lisäyksellä varmistamme, että tulevaisuudessa on tilaa laajentumiselle.

Yritys investoi Pietarsaaressa myös ruostumattomasta teräksestä valmistettujen putkikäyrien lisätuotantolinjan

– OSTP on jo nyt Euroopan johtavin putkenosien valmistaja, mutta tällä investoinnilla vahvistamme asemaamme entisestään ja varmistamme mahdollisuuden pitkän aikavälin kasvuun, Pettersson sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusi linja valmistaa putkikäyriä halkaisija-alueella yli 200 mm, alue, jossa nykyinen tuotantokapasiteetti alkaa saavuttaa katon. Uusi linja on siis hyödyllinen samalla kun se avaa mahdollisuuksia putkenosatuotannon jatkuvalle kehittämiselle.

– Projekti on siinä mielessä haastava ja mielenkiintoinen, että automaatioaste tulee olemaan korkea ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää uusia tuotantoteknologioita, kertoo hankkeen toteutuksesta vastaava Development Manager Alfred Sjöholm tiedotteessa.

OSTP on myös viime vuoden lopulla aloittanut laajan modernisointiprojektin nimeltä Project Beast. Tämä kehitys tarkoittaa suuria investointeja yritykseen. Hanketta rahoittaa osittain Business Finland, joka tukee yritysten kasvua Suomessa.

– Hanke merkitsee tehokkuuden ja vastuullisuuden parantamismahdollisuuksia liiketoimintamallissamme ja toiminnassamme, kertoo Pietarsaaren Operations Development Manager Anders Brännbacka, joka vastaa koko projektista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä