Paikallisuutiset

Onnistunut alkusammutus esti tulipalon leviämisen paritalossa Kruunupyyssä

Hanna Rautio

Kruunupyyssä sijaitsevan paritalon keittiössä syttyi torstaina ennen puolta päivää tulipalon alku, jonka leviäminen saatiin estettyä onnistuneella alkusammutuksella.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Bäcklandintiellä sijaitsevalle noin 250 neliön kokoiselle paritalolle hieman ennen kello 11:tä. Toisen asunnon keittiössä rasvakattila oli syttynyt palamaan ja tuli ehti polttaa ympäröiviä seinärakenteita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Naapurista tulleet apuvoimat tekivät erittäin onnistuneen alkusammutuksen jauhesammuttimella ja sammutuspeitteellä, päivystävä palomestari Joonas Nuolioja Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta kertoo.

Päivystävän palomestarin mukaan alkusammutukseen osallistuneet kaksi henkilöä saivat sammutustyössä vammoja ja heidät vietiin sairaalaan jatkohoitoon. Toiselle heistä tuli palovammoja ja henkilöt altistuivat sekä savulle että jauhesammuttimen sammutusaineelle.

Pelastuslaitoksen yksiköt saivat palon sammutettua ennen kuin se ehti levitä talon ullakolle. Seinää jouduttiin purkamaan muutamia neliöitä.

– Ilman alkusammutusta tuli olisi voinut levitä tässä vanhemmassa rakennuksessa ullakon ontelotilaan ja sitten naapuriasuntokin olisi ollut vaarassa. Nyt tilanteesta selvitään paikkojen siivoamisella ja pienellä korjaamisella, Nuolioja kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sammutustehtävissä oli yksiköitä Kokkolan, Alavetelin ja Kruunupyyn paloasemilta.

Bäcklandintie sijaitsee Pohjanmaan maakunnan puolella Kokkola-Pietarsaaren lentokentän läheisyydessä.

//uutista päivitetty kauttaaltaan 14.6.2018 klo 12.55 pelastuslaitokselta saaduilla tiedoilla//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä