Onko räjähtävyytesi kunnossa? Se auttaa ehkäisemään myös kaatumisia

Räjähtävyys on tärkeä osa monia urheilulajeja koripallosta jalkapalloon ja yleisurheiluun.

Räjähdysvoiman avulla urheilijat voivat liikkua nopeammin, hypätä korkeammalle ja tuottaa liikkeisiin enemmän voimaa.

Räjähdysvoima ei ole kuitenkaan tärkeää ainoastaan urheilijoille, voit hyötyä siitä myös arjessa. Treenaamalla räjähtävyyttä parannat muun muassa koordinaatiokykyä ja tasapainoa, joka on erityisen tärkeää kun vanhenemme. Esimerkiksi liukastuessa lihasten hyvä räjähtävyyskyky saattaa auttaa sinua mätkähtämään kivuliaasti maahan.

Räjähtävyyden treenaaminen kotona on helppoa kuntopallon avulla. Yksinkertaiset liikkeet treenaavat tehokkaasti monia erilihaksia, ja kuntopallot ovat suhteellisen edullinen hankinta. Katso treenivinkit alta!

Kuntopallon paiskaaminen

Kuntopallon paiskaaminen maahan on loistava tapa treenata räjähtävää voimaa. Seiso jalat hartioiden leveydellä toisistaan ja pidä molemmilla käsilläsi kädessäsi kuntopalloa. Nosta pallo pääsi yläpuolelle ja paiskaa se sitten maahan niin kovaa kuin pystyt. Pyri aktivoimaan liikkeessä myös jalat ja keskivartalo. Tämä harjoitus treenaa keskivartaloa, käsiä ja jalkoja ja auttaa kehittämään räjähtävyyttä ja voimaa.

Kuntopallon heitot

Kuntopallon heitot ovat toinen hyvä harjoitus räjähtävyyden kehittämiseen. Seiso jalat hartioiden leveydellä toisistaan ja pidä molemmilla käsilläsi kuntopalloa. Kyykisty ja hyppää sitten niin korkealle kuin pystyt samalla kun heität palloa eteenpäin. Ota pallo kiinni, kun se kimpoaa takaisin, ja toista liike tietyn määrän toistoja. Tämä harjoitus treenaa jalkoja, keskivartaloa ja käsiä ja auttaa parantamaan voimaa ja nopeutta.

Askelkyykyt kuntopallon kanssa

Pidä kuntopalloa rintakehän edessä ja astu sitten yhdellä jalalla eteenpäin. Työnnä itsesi räjähtävästi takaisin ylös ja toista liike toisella puolella. Tämä harjoitus treenaa monipuolisesti jalan ja pakaran lihaksia ja auttaa parantamaan räjähtävää voimaa ja nopeutta.

Kuntopalloille on loputtomasti erilaisia harjoituksia, joilla treenaat nopeasti lihasvoimaa, liikkuvuutta ja räjähtävyyttä. Tilaa omat kuntopallosi kotiin helposti Gorilla Sportsin verkkokaupasta, ja aloita räjähtävät treenit!