Paikallisuutiset

Ohjelmistotalo Livion myi teknologiaa vesialan kasvuyritykselle –  luvassa 15 uutta työpaikkaa

Toimitusjohtajat Asko Lamminen ja Henri Kajula sopivat kaupasta.
Toimitusjohtajat Asko Lamminen ja Henri Kajula sopivat kaupasta. Kuva: Tapio Lehtinen

KOKKOLA

Vedensäästöalan kasvuyritys Envera Oy vahvistaa kiinteistöjen energianhallintateknologiaansa ostamalla kokkolalaisen Livion Oy:n kehittämää uutta teknologiaa sekä siihen liittyvän liiketoiminnan.

Enveralle siirtyy kaupan myötä viisi työntekijää, ja se perustaa Kokkolaan uuden toimiston Espoon, Tampereen, Tukholman ja Berliinin jatkoksi. Molemmilla kaupan osapuolilla on tarve rekrytoida lisää ohjelmistokehittäjiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämän liiketoimintakaupan myötä vahvistamme omaa teknologiaomistustamme ja saamme tiimiimme huippuammattilaisia, joka keskittyvät ohjelmistokehitykseen ja laitetuotantoon. Palkkaamme lisäksi lähiaikoina puolenkymmentä uutta työntekijää ensisijaisesti Kokkolaan, kertoo Enveran toimitusjohtaja Henri Kajula.

Livionin toimitusjohtaja Asko Lamminen pitää tehtyä kauppaa järkevänä.

­– Enveralle siirtyvä liiketoiminta saa nyt entistäkin paremman kodin ja myyty teknologia vahvistaa heidän asemaansa alansa kärkiyrityksenä. Tämä teknologia- ja liiketoimintakauppa on vahva osoitus Livionin osaamisesta ja tuo meille taloudellisia resursseja tuote- ja projektiliiketoiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi. Tulemmekin palkkaamaan seuraavan vuoden aikana noin 10 uutta työntekijää, sanoo Lamminen.

Livion on kokkolalainen 25 henkilöä työllistävä ohjelmistotalo, joka kehittää omia älykkäitä esineiden internet-ratkaisujaan ja tekee asiakasprojekteja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilökuntaa Livionilla on Kokkolassa, Oulussa ja Pietarsaaressa sekä asiakkaita ja tuotteita eri puolella Pohjois-Eurooppaa.

Yhtiön tuotteita ovat Livion Connect- kommunikaatioalusta esineiden- ja teollisen internetin tarpeisiin sekä LivionKey- avaintenhallintaratkaisu huoneistojen vuokratoimintaan.

Envera on kiinteistöjen energianhallintaan ja vedenkäytön ratkaisuihin keskittyvä kasvuyhtiö, jonka Fiksuvesi-etäseurantapalvelun piirissä on noin 6000 kiinteistöä eri puolilla Eurooppaa. Enveran palveluksessa on 35 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä