Paikallisuutiset

"Nyt ne ruotsalaiset laskun vasta lykkäsivät!" Outo veroperintä sai pietarsaarelaisen ymmälleen

MItä ihmettä? Veroa pitäisi maksaa Ruotsiin vaikka ei  ole tullut edes käytyä, Veli Kuutti kummastelee .
MItä ihmettä? Veroa pitäisi maksaa Ruotsiin vaikka ei ole tullut edes käytyä, Veli Kuutti kummastelee . Kuva: Jukka Iiskonmäki

Jukka Iiskonmäki

Pietarsaarelainen Veli Kuutti oli syystäkin ymmällään, kun posti pudotti hänelle laskun Ruotsissa maksuunpannusta ruuhkaverosta.

Kyseessä on ajoneuvoliikenteelle määrätty vero, joka määräytyy liikennemääriä mittaavien teknisten mittauspisteiden havaittua ajoneuvon rekisterinumeron perusteella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisen outoa laskun saaminen on siksi, että Kuutti ei ole Ruotsissa edes kahteenkymmeneen vuoteen käynyt saati sitten autoillut naapurimaassa. Ja hämmästyttävä on laskun summakin, eli pyöreästi kaksi ja puoli euroa. Kirje sisältää ukaasin, jonka mukaan maksun laiminlyönti johtaa 500 Ruotsin kruunun lisämaksuun.

Laskussa on toki neuvottu osoite, mihin päätöksestä voidaan valittaa. Sen sijaan siitä ei ilmene, onko lasku perimiskelpoinen ilman päätöstä tai tuomiota.

Pietarsaaren Sanomat tiedusteli asiaa Helsingin ulosottovirastosta.

– Vaikea sanoa vielä mitään, sillä ei ole tuollainen asia vastaan tullut. Täytyypä ottaa selvää, kihlakunnanvouti Jorma Laine totesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Autoliitto on kuitenkin kehottanut jäsenistöään maksamaan ruuhkaverot mukisematta. Todennäköisesti Veli Kuutti ei näin tee, ellei hänen voida todistaa ajelleen Ruotsissa veronalaisin elkein.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä