Paikallisuutiset

NykarleBud on vuoden Digiloikkaaja – kuljetusyritys rakensi oman rahtiohjelmiston, jonka avulla toiminta tehostui ja puhelinrumba hellitti

Pohjanmaan kauppakamarin vuoden 2019 Digiloikkaajaksi on valittu NykarleBud Uudestakaarlepyystä. Valinnan teki Pohjanmaan kauppakamarin ICT-valiokunta.

Tuomariston mukaan pitkän linjan kuljetusyritys on onnistunut ottamaan esimerkillisen digiloikan, jolla se on nostanut toimintansa tehokkuuden, asiakaspalvelun ja -kokemuksen sekä yrityksen koko kilpailuasetelman uudelle tasolle.

NykarleBud on rakentanut kumppaninsa kanssa räätälöidyn rahtiohjelmiston, jolla kuljetustilaukset, niiden seuranta ja laskutus hoidetaan. Tämä on tuonut merkittäviä resurssisäästöjä työaikaan sekä lisännyt toiminnan tehokkuutta ja laatua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osana kehitystyötä myös entinen taloushallintojärjestelmä uudistettiin ja integroitiin osaksi kehitettyä ohjelmistoalustaa.

"Aiemmin soitimme sadoittain puheluita, keskus kuormittui melkoisesti ja tilanne oli stressaava sekä meille että kuljettajille." Pia-Maria Isaksson Nykarlebud

– Yrityksen henkilöstön henkinen kuormitus on vähentynyt, kun päivittäisistä sadoista puheluista on päästy eroon. Vanhat paperiset rahtikirjat ovat muuttuneet digitaaliseen muotoon, mikä on lisännyt koko tilaus-toimitusketjun sujuvuutta, perustelee tuomariston sihteerinä toiminut johtajaPaula Erkkilä Pohjanmaan kauppakamarista.

Kehitetty rahtiohjelmisto mahdollistaa kuljetusreittien optimoinnin, joka puolestaan tuo säästöjä polttoaineenkulutukseen. Ohjelmistolla pystytään myös seuraamaan ajoneuvojen katsastustarvetta ja havaitsemaan mahdollisia huoltotarpeita.

– Vuodesta 1975 toiminut yritys on tehnyt tässä hienoa kehittämistyötä ja osoittaa, että digissä pienikin voi olla suuri. Logistiikka-ala ei ole se helpoin ala digitalisaatiolle, kuten on huomattu monista alan digiprojekteista, sanoo kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtajaIlkka Palola.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nykarlebudin laskutuksesta ja markkinoinnista vastaavaPia-Maria Isaksson kertoo, miten tuhansien puheluiden ja lappujen rumbasta päästiin suurelta osin eroon, kun koko toiminnan hallinta siirtyi verkkoon ja tableteilla pyöritettäväksi.

– Meillä on noin 3 500 kuljetusta kuukaudessa, eli ajamme noin 40 000 rahtia vuodessa pääosin Vaasan ja Kokkolan välillä. Tämä tarkoittaa yhteydenpitoa noin 15 kuljettajaan päivittäin.

– Aiemmin soitimme sadoittain puheluita, keskus kuormittui melkoisesti ja tilanne oli stressaava sekä meille että kuljettajille. Lappupohjaiseen laskutukseen kului 47 työtuntia kuukaudessa. Se oli erittäin aikaaviepää, Isaksson kertoo.

Nyt vajaan vuoden kokemuksella digitalisointi on tehostanut toimintaa merkittävästi. Tänään asiakkaatkin pääsevät puhelimella läpi yritykseen, ja laskutukseen kuluu enää neljäsosa entisestä työajasta. Säästyneen ajan voi käyttää yrityksen kehitystyöhön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pia-Maria Isakssonin mukaan Nykarlebud esittelee mielellään digikokemuksiaan muille alueen pienyrityksille.

– Yritysten on tärkeää tehdä myös yhteistyötä, jotta kaikkien ei tarvitsisi tehdä samoja virheitä moneen kertaan. On hyvä myös asettaa rajat sille mitä tavoitellaan, ja käyttää paikallisia toimijoita apuna.

Pohjanmaan kauppakamari on jakanut vuoden digiloikkaajan palkintoa vuodesta 2015 lähtien. Nyt tunnustus tuli ensimmäistä kertaa Pietarsaaren seudulle.

– Digitalisaation ei tarvitse olla hirveän mullistavaa tai asioiden tekemistä kokonaan toisella tavalla, vaan että tehostetaan ja tehdään näitä asioita fiksummin. Olette nyt asemoituneet samalle viivalle kilpailijoiden kanssa, ja teillä on nyt resursseja ja aikaa myös muunlaiseen kehittämiseen. Ilmiselvästi myöskin intoa siihen löytyy, Paula Erkkilä kiitteli palkintoa ojentaessaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä