Paikallisuutiset

Nurkalla kaatuva kuusi ei yöunia häirinnyt: "Ihan kuin olisin itse kaatanut"

Uudenvuoden päivä kääntyi kohti yötä myrskytuulen jyrätessä Pedersören Lövössä siinä kuin toisaallakin ympäri maata.

– Sähkökatkos tuli klo 23 vaiheilla, ja kun se näytti kestävän, päätimme mennä nukkumaan,Seppo Heino kertoo omakotitalonsa pihamaalla seuraavana päivänä.

Tuuli pauhasi ja nurkissa paukkui. Heino puolisoineen nautti makoisista unista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aamulla nousimme ennen kahdeksaa. Oli vielä pimeää, emmekä huomanneet mitään erikoista. Vasta kun alkoi tulemaan valoisaa, katselin ikkunasta, että mitäs? Tuossahan pitäisi näkyä peltoa! Ei näkynyt kuin tiheää kuusen oksistoa.

Tarkempi tarkastelu paljasti tylyn totuuden: kookas pihakuusi oli antanut periksi myrskytuulelle ja rojahtanut pitkin pituuttaan pihamaalle.

– Ilmeisesti se on kaatunut hiljakseen. Tuossa oli alla vanha pihlaja, joka on näköjään ottanut vastaan. Sekin kyllä meni poikki siinä, Heino kertoo.

Onni oli nyt mukana onnettomuudessa. Pohjoisesta avoimen pellon poikki puhaltanut tuuli oli kaatanut kuusen sievästi talon ja ulkovajan väliin. Vain vajan peltikaton kulma vaatii pientä oikomista. Sähkölinjaakaan ei tuhoalueella kulje.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaatunut, kahdeksi rungoksi haaroittunut kuusi on Seppo Heinon arvion mukaan viitisenkymmentä vuotta vanha.

– Harakat ja varikset siinä ovat pesineet, ja nyt se meni. Hyvä tuuri kävi, että osui nyt tuohon väliin. Suunta oli oikea, ihan kuin olisin itse kaatanut!

Tuuria on riittänyt Heinon pihalla aiemminkin. Taannoin toisella puolen taloa sijaitsevan kookkaan männyn haara katkesi myrskyssä ja laskeutui nätisti talon ja auton väliin.

Keskiviikkona Seppo Heino oli jo aloittanut kuusen karsimisen. Hänellä on mökkioloista kokemusta useammastakin tuulenkaadosta, joten askareet onnistuvat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensin eliminoidaan oksat ja jännitteet, ja sitten aloitetaan latvasta metrin pätkinä.

– Jos jollakulla on havujen tarvetta, täältä niitä nyt saa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä