Paikallisuutiset

Neljä hirveä jään läpi Uudessakaarlepyyssä – kolme saatiin pelastettua lautan, moottorisahan ja komentojen avulla

Neljästä avantoon joutuneesta hirvestä kolme onnistuttiin pelastamaan Uudessakaarlepyyssä kekseliäisyydellä. Kuvan hirvi ei liity tapaukseen.
Neljästä avantoon joutuneesta hirvestä kolme onnistuttiin pelastamaan Uudessakaarlepyyssä kekseliäisyydellä. Kuvan hirvi ei liity tapaukseen. Kuva: Arkistokuva/ Jaana Mäkelä

Uudenkaarlepyyn Sokaluodossa paikallinen pelastuslaitos joutui käyttämään luovuutta saapuessaan vesitäytteiselle hiekkakuopalle tiistaina päivällä.

Paikallinen metsästäjä oli havainnut neljän hirven joukkion, joka oli lähtenyt ylittämään jääpeitteistä hiekkakuoppaa. Jää oli pettänyt hirvien alla ja nämä olivat joutuneet veden varaan.

Pelastuslaitos saattoi paikalle saavuttuaan todeta yhden vasoista jo ehtineen hukkua verraten syvään hiekkamonttuun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ne olivat yhdessä niin painavia, ettei jää ollut niitä kestänyt, kertoo paloesimiesTom Björk Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

– Otimme lautan ja moottorisahan ja avasimme jäähän hirville reitin samasta suunnasta kuin mistä ne olivat menneetkin jäälle. Siirryimme montun toiselle puolelle, huusimme ja laitoimme moottorisahan käyntiin, Björk kertoo tapahtumista.

Hätistely toimi toivotulla tavalla. Hirvet kääntyivät tulosuuntaansa ja uivat rantaan.

– Tämä onnistui, koska matka oli niin lyhyt, ehkä 20–25 metriä, ja jää melko ohutta. Jos matka olisi ollut pitempi, aikaa olisi kulunut liikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avannosta pääsi rantaan kaksi aikuista hirveä ja vasa. Nämä poistuivat saman tien metsään.

– Ne olivat aika väsyneitä, mutta vaikuttivat muuten olevan ok, Björk arvioi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä