Näillä ideoilla saat tavallisesta puutarhasta ylellisen

Oman puutarhan suunnitteleminen voi olla hauskaa puuhaa, sillä voit antaa mielikuvituksen laukata vapaana ja luoda itsellesi juuri sellaisen puutarhan, joka sopii sinulle. Sinun ei tarvitse tyytyä tavalliseen ja mitäänsanomattomaan puutarhaan, vaan voit luoda omalle pihalle ylellisen tunnelman yksinkertaisilla ehdotuksilla.

Tässä artikkelissa tarjoamme muutamia hyödyllisiä ja mielenkiintoisia ideoita, joiden avulla voit luoda tavallisesta puutarhasta entistä kauniimman.

Ylelliseen puutarhaan ei tarvita suurta budjettia

Vaikka ylellisen puutarhan luominen voi vaikuttaa idealta, joka nielee paljon rahaan, sen ei tarvitse olla sitä. Muutamilla yksinkertaisilla ehdotuksilla ja vinkeillä voit nostaa perinteisen ja tavallisen puutarhasi uudelle tasolle.

Panosta näyttäviin elementteihin

Kalusteet, veistokset, suihkulähde, vesipisteet ja ainutlaatuinen sisustus lisäävät arvoa puutarhaasi ja saavat vierailijoiden päät pyörälle. Näyttävien elementtien ei välttämättä tarvitse olla massiivisia tai suuria, niiden täytyy vain erottua puutarhasta ja kiinnittää huomiota itseensä.

Sinun tarvitsee sijoittaa rahaa vain muutamiin elementteihin, sillä liian monet patsaat ja veistokset saavat puutarhan näyttämään liian täydeltä. Haluat luoda ylellisen Tallinna hotelli tunnelman, et suunnitella museota.

Ylellinen kivityö

Kun rakennat mitä tahansa rakennelmaa puutarhaasi, mieti materiaalien tuntumaa. Ylellinen kivityö riippuu siitä, millaista materiaalia etsit. Liuskekivi, marmori, graniitti ja jopa betoni voivat luoda tyylikkäitä ja moderneja ulkotiloja. Salaisuus on luovuudessa ja siinä, miten kaikki materiaalisi toimivat yhdessä.

Elegantti maisemointi

Elegantin maisemoinnin ei tarvitse olla kallista: se tulee vain olla täydellisesti suunniteltua ja toteutettua. Puutarhasi ei tarvitse olla täsmälleen samanlainen kuin ne, joita olet nähnyt lehdissä ja televisiossa.

Mutta siinä tulisi olla joitakin ominaisuuksia, jotka kiinnittävät huomion. Sinun tarvitsee vain varmistaa, että toteutat nämä muutamat ominaisuudet täydellisesti. Tuuhea vihreä nurmikko on aina fiksu valinta ylelliseen puutarhaan: se on kaunis, yksinkertainen ja kutsuva. Pelkkä kelaleikkuri antaa jo sinulle valmiudet leikata nurmikon oikeaan pituuteen ja tuoda näyttävyyttä puutarhaan. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyvät hyvät kelaleikkurit.

Lue myös vinkit pihanurmen istuttamiseen, jos et ole vielä istuttanut sitä.

Dramaattiset valot

Tämä on helpoin tapa tehdä puutarhastasi yhtä näyttävä kuin lehtikuvassa. Oikea valaistus voi muuttaa tavallisen pihan ylelliseksi puutarhaksi. Upotettuja valoja voidaan asentaa puutarhasi ympäri kehystämään sitä.

Aurinkoenergialla toimivat valosarjat ovat budjettitietoinen tapa lisätä eleganttia hehkua puutarhan koristeisiin, kuten puihin ja aitoihin. Niiden pehmeä loiste luo tunnelmaa kesäiltoihin. Tarkista hyvät valojen tuotemerkit netistä ennen ostoa.

Selkeät linjat ja symmetria

Täydellisesti hoidettu nurmikko selkeillä linjoilla ja symmetrialla antaa puutarhallesi ylellisen ilmeen. Symmetria miellyttää silmää ja sitä käytetään usein muodollisissa puutarhoissa ja julkisissa tiloissa, joista Pärnu hotellit ovat hyvä esimerkki.

Hyvin määritelty reuna nurmikon ympärillä, jossa kukat tai pensaat on istutettu siistiin riviin, lisää tätä vaikutelmaa. Lue myös vinkit viihtyisän takapihan suunnitteluun.

Sisäänrakennetut ominaisuudet

Harkitse ulkotulen tai nuotiopaikan rakentamista viihdetarkoituksiin. Esimerkiksi Black Friday tarjoukset kannattaa tarkistaa, kun haluat hankkia hyödyllisiä puutarhaelementtejä. Voit koristella ulkotulet kivillä, laatoilla tai tiilillä ja lisätä sen ympärille hieman vihreyttä lisäämään esteettistä arvoa. Ulkokeittiöt ovat toinen tapa lisätä arvoa kotiisi ja luoda tilaa vieraiden viihdyttämiseen kesäiltaisin tai viikonloppuisin, jolloin saatat haluta viettää enemmän aikaa ulkona kuin sisällä.